Yazdır

JPMorgan CEO’sunun aşı stratejisi ödül ve ceza yöntemi

Tarih: 02 Mart 2021 - 17:57

Dev ABD bankasının CEO’su Jamie Dimon küresel finans gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi. Aşı konusunda çalışanlarına zorunluluk getirmeyeceğini açıklayan Dimon, ofise dönüşü bir zorunluluk olarak görüyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası JPMorgan'ın CEO’su Jamie Dimon Kovid-19 aşısını zorunlu hale getirmeyeceğini ancak aşılanma ve ofise dönüşe ilişkin ödül ve ceza yaklaşımında bulunacağını açıkladı.

Dimon Bloomberg’e verdiği röportajda aşılanma süreci için, “Bunu zorunlu hale getirmek zor ve bu konuda yasalar var. Sanırım uygulamak istediğimiz yöntem ödül ve ceza yaklaşımı” dedi.

Wall Street’in en büyük bankalarından birisi olan JPMorgan’ın CEO’su, “Biz insanların kendi istekleriyle aşı olmalarını istiyoruz. Bana kalırsa bu çok daha iyi bir şey. Tamamen erişilebilir olana kadar kesinlikle bunu zorunlu hale getiremezsiniz. Bu nedenle söz konusu soru Haziran ayından önce bile cevaplanamaz. Ancak bazı şirketlerin bunu yapacağını görebileceğimizi düşünüyorum. Zorunlu aşı uygulamasına geçen havayolu veya otelcilik şirketlerini görebiliriz. Eğer insanlar aşılanmazsa içeriye girmeyeceğini söylen insanları görebiliyorum. Bu nedenle bir baskı oluşacaktır” ifadelerine yer verdi.

Dimon'un yorumları, ABD ve İngiltere'de aşı dağıtımının hız kazandığı ve sırasıyla 76 milyon doz ve 21 milyon doz uygulandığı sırada geldi. İngiltere'de hükümet, ekonominin büyük kısmının yaza kadar yeniden açılması amacıyla kilitlenmeyi kaldırmak için dört aşamalı bir yol haritası açıkladı.

Patronlar çalışanlarına aşı şartı koyacak mı?

JPMorgan CEO’su ofise dönüş konusunu “oldukça önemli” ifadeleriyle tabir ediyor. Dimon, “ Dünyanın bazı yerlerinde bazı satışlarda ve üretkenliğin takip edilebileceği bazı operasyonlarda önemli miktarda insanın kalıcı olarak evde çalışmaya devam edeceğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Dimon açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

“Nakit yönetimi, muhtemelen ticaret birimlerinin çoğu gibi birimlerimiz düşünüldüğünde büyük oranda ofiste kalıcı olarak çalışılacağını düşünüyorum. İki hafta ofiste, iki hafta evde geçirilen bazı hibrit alanlar da söz konusu olabilir.

“Zoom dünyasında büyük zayıflıklar var. Çoğumuz hatalarımızı görerek, iş gezilerine giderek, bir müşteriyle nasıl başa çıkılacağını, bir sorunu nasıl ele alacağımı bir çıraklık sistemiyle öğreniriz. Zoom dünyasına sahipken kültür ve karakter aşılamak çok zor. Kendinden yanmalı bir sistem ve her şey bir anda kayboluyor. Ekranda 15 kişi varken yönetmek ve eleştirel olmak zor.

“Zoom dünyasında derin bir ilişki kurmak ve geliştirmek çok zor. Gelecekte daha fazla Zoom toplantıları olacaktır. Ancak benim gibi insanlar geçmişte olduğu kadar seyahat etmeye devam edecek.”

Şirketler uzaktan çalışma modelinde nasıl başarılı olabilir?

Dimon röportajında, Reddit'teki bireysel yatırımcı ordusunun yoğun bir şekilde açığa satış pozisyonunda bulunulan GameStop hissesinin fiyatını arttırması ve büyük riskli fon şirketlerinin dev kayıplar vermesi konusunda da yorumlarda bulundu. JPMorgan CEO’su söz konusu piyasa hamlesinin “yeni bir şey olmadığını” belirtiyor.

JPMorgan CEO’su, sistemin son olaylar ışığında arızalı olup olmadığı konusu sorulduğunda, dev miktardaki kayıplar için "Her boğa piyasası destekçisine olduğu gibi bu benim başıma da geldi" ifadelerini kullandı. Dimon, “İnsanların paralarını yatırıma yönlendirmeyi öğrenmeleri gerektiğine inanıyorum. Ancak bunu yaparken ödevlerini yapmalılar” sözlerini kullandı. Dimon ayrıca babasının ona 13 yaşında bir şirketin bilançosunu okumayı öğrettiğini söyledi.

GameStop yatırımından kim kaybetti?

Brexit konusunda Amerikalı CEO, Londra'nın bir finans merkezi olarak kalabileceğini ancak Avrupa'nın finans merkezi olarak kalamayacağını ve muhtemelen diğer şehirlerin bu tacı ele geçirmek için çalışmayı sürdüreceğini açıkladı. "Ben bir İngiliz olsaydım, yeni dünyada nasıl rekabet edeceğiniz konusunda gerçekten dikkatli olurdum," diyen Dimon, sert bir Brexit'den yana olmadığını da sözlerine ekledi. "Finansal hizmetler açısında bir anlaşma yapılmadı, bu yüzden ne olacağını bilemezsiniz."

Dimon Londra’nın finans merkezi konumuna ilişkin, “Zamanla eskiden Londra’da üretimi yapılan bazı parçalar başka yerlerde yapılmaya başlayacak. Yani Londra her zaman bir finans merkezi olacak ancak Avrupa’nın finans merkezi olamayacak. Paris ve Frankfurt, Dublin hatta belki de Amsterdam gibi diğer finans merkezlerine gideceksiniz. Bazı ürünlerde bunun gerçekleştiğini gördünüz ki bunların sayısı artmayacak diye bir durum yok. Bu ürünlerin bazılarının taşıması konusunda siyasiler ve düzenleyiciler tarafından baskı oluşturulacağını düşünüyorum” açıklamasına yer verdi.

İngiltere'nin Brexit kıskacından kurtuluşu fintek yatırımları mı?

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/jpmorgan-ceosunun-asi-stratejisi-odul-ve-ceza-yontemi/1553185