FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Söz konusu iş dünyasından en son haberler olduğunda birçok insanın ilk başvurduğu kaynaklardan biri Financial Times. Ancak dijital gazetenin aylık üyelik için sabit ücret olarak belirlediği 33 sterlin kesinlikle uygun bir fiyat değil. Birçok kişi üyelik modelinin oldukça uygun olduğunu düşünse de siteyi sıklıkla kullanmayan diğerleri, aylık üyelik ücretinin çok fazla olduğunu düşünüyor.
Forbes’un haberine göre, Financial Times gibi diğer siteler de, üyelik satın almadıklarında hiçbir içeriğe erişme hakkına sahip olunmayan üyelik modeline dahil olmak istemeyen okuyucuların kaçırıyor. Ancak dijital kimlikler ve mikro ödemelerle bu durum değişecek.
Haber ve bilgi hizmetleri sektörünün yükselişte olduğu söylenebilirken, üyelik konusu uzun yıllardır bir sorun oluşturuyor. Örneğin New York Times yakın zamanda 7,5 milyon üyesi olduğunu açıkladı. Bu ayın ilk günlerinde ise Dow Jones’tan yapılan açıklamada, tüketici ürünlerinde en yüksek yıllık artışın görüldüğünü söyledi. Wall Street Journal ise beşte bir oranında büyüme kaydederek 4 milyon üyeyle rekor seviyeye ulaştı.
Ancak aynı durum tüm haber siteleri için geçerli değil. Juniper Research’ün raporuna göre, üyelikle erişilebilen içeriklerin hacminin üyelik sahiplerinin geri çekilmesine neden olabileceği tehlikesi bulunuyor. Tüketici davranışı da birçok insanın yeni bir üyelik alırken, eski üyeliğini bıraktığını gösteriyor. Bu nedenle yeni modellere ihtiyaç duyuluyor.
Dijital kimlik platformları
Yeni seçenekler yolda. Her şeyi kapsayan, blockchain temelli ve parmak izi gibi tek bir kişinin biyometrik verilerine dayanan benzersiz bir dijital kimlik, hem tüketicilere hem de üreticilere para ve zaman kazandıracak yeni bir modelin parçası olabilir. Bu yeni model mikro ödemelerin uygulanmasıyla mümkün olabilir.
Kullanım sıklığınızdan bağımsız olarak ödediğiniz sabit bir miktar yerine, dijital kimlikler herhangi bir içeriğe erişim sağladığınızda ya da bir film izlediğinizde ödeme için kullanılabilir. Dijital kimlikler evrensel ve birincil kullanıcının dijital cüzdanına bağlı olacak.
Eğer doğru şekilde uygulanırsa, bu model tüketicinin tercih ettiği içeriklere kolay ve anında erişim sağlamak ve medya içerik üreticilerine, içeriklerinden para kazanma imkanı tanımak arasında denge kurabilir. Fiyatlandırma ise en fazla içerik tüketenler dışındakilerin, aylık üyelik ücretinden daha az ödeyeceği şekilde tasarlanabilir.
Böyle bir modeli dijital kimliğe tabi tutmanın, neredeyse her platformda yapılacak ödemeleri tek bir çatı altında toplama avantajı olacak. Kullanıcıların her ay ödemek zorunda olduğu 10 ayrı üyelik ücreti yerine, ödedikleri ücretler, kullandıkları hizmetlere göre hesaplanacak. Bu nedenle internetin büyük bir bölümünü engelleyen “paywall” (ödeme duvarı) engeli yerine, tüm içeriklere sorunsuzca erişmemizi sağlayan mikro ödemeler gerçekleşecek.
Transport for London (TFL) sistemi bu modelin en güzel örneklerinden biri. Tek bir kart ya da cihaz tüm şehirde her türlü toplu ulaşım aracında kullanılabiliyor. “Harcadıkça öde” uygulamasıyla birlikte, kullanıcılar belirli bir sınıra ulaştıklarında, her gün ya da her hafta ücretsiz ulaşım fırsatı kazanıyor.
İnternet üzerinde içerik takip edenler farkında olmadan ücretsiz içerik sınırlarına ulaştıklarında, yüksek bir üyelik ücreti yerine otomatik bir mikro ödeme fiyatı teklifiyle karşılaşacak.
Bankalardaki mevduatlarına bir yıldan fazladır ulaşamıyorlar
UBS’in servet yönetimi İspanya’dan çekiliyor
'ATM’lerde küçük kupürlü banknotlara yer verin'