FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Korona virüsün ardından sosyal mesafe önlemleri kapsamında banka şubelerinin kapatılması, korona virüs pandemisinin gerçek boyutunu ve bu süreçte tüketici davranışında görülen değişimi gözler önüne seriyor. Bankalar şimdi iş modellerini, toplumsal değişimlere ayak uydurmak için adapte ediyor ve geleceğe hazırlanıyor.
Tüketici davranışındaki değişim, bankaları yalnızca dijitalleşmeyi hızlandırma konusunda değil, geleneksel müşterilerin de tam destek almaya devam etmesini sağlama konusunda da baskı altında bıraktı. Bankalar geleneksel bankacılık hizmetlerini tercih eden müşterilerini hem şubelerde hem de dijital bankacılık hizmetlerinde desteklemek durumunda kaldı.
Korona virüsün yeni mutasyonları ortaya çıkarken ve tüm dünyada karantina uygulamaları devam ederken, bankalar bu dijital fırsatı yakalayarak çalışma prensiplerindeki etkiye ve dijital hizmetlere yönelik yükselen talebe uyum sağlamak için esnek bir iş modelini benimsemeli. Finextra’nın haberine göre, bankalar karantina uygulamalarının hayatın bir rutini haline gelebileceği bir geleceğe hazırlanmalı. Evde kal toplumunun taleplerini karşılayabilmek için bankaların dijital bankacılık deneyimlerini hızla geliştirmeleri gerekiyor.
Korona virüs sonrası bankacılığın geleceği
Korona virüs pandemisi dijital bankacılığa geçişi hızlandırdı. Ancak bu değişim, gelecekte şube bankacılığının sona ereceğinin sinyallerini mi veriyor? Aşılama çalışmaları başarıyla tamamlandığında ve toplumlar normalleşmeye başladığında, bankalar erişilebilirlik seviyelerini yükseltmek için yeni yöntemler arayışına girecek. Bunun nedeni ise banka müşterilerinin, bankacılık hizmetlerine her zaman ve her yerde erişebilmesini sağlamak.
Gelecekte mahallenizdeki kafede otururken, sipariş vermeden önce bankanızdan, mobil bankacılık uygulamasının kullanımını teşvik etmek için bedava kahve için bir promosyon mesajı alabilirsiniz. Bu tür teknolojik inovasyonlarla birlikte, bankalar müşteri sadakatini geliştirebilir ve müşteri portföylerini büyütebilir.
Brexit’in Londra ekonomisine faturası 9,5 milyar sterlin
Blockchain ve bulut yeni iş modelleri yaratacak