Akademisyen Lana Swartz, yaşadığımız para devrimini tarihi açıdan ele alırken, paranın bir iletişim mecrası olduğunun altını çizerek okuyucuya farklı bir bakış açısı kazandırıyor. Nakit, kart, aplikasyon ya da kripto paranın bizi topluma entegre eden ya da toplumun dışına iten enformasyon kaynağı olduğunun altını çizen yazar, yeni teknolojileri kullanarak yapılan en basit ödemelerin bile yarattığı etkiye dikkat çekiyor.
Swartz, "Ödemenin Sosyal Medya Hali - Para Devrimi" kitabında “Paranın yeni biçimleri yeni kimlik, yeni topluluk, yeni güç formlarını da beraberinde getirir” görüşünden yola çıkarak paranın ulus devletlerin sembolü olarak kalıp kalmayacağı sorusunun cevabını arıyor.
Fups YKB Fatih Tosmur’un önsözüyle raflardaki yerini alan kitap; Paranın İletişimi: Para Nasıl Sosyal Medya Haline Geldi?, İşlemsel Geçmişler: Bir İletişim Biçimi Olarak Paranın Kısa Tarihi, İşlemsel Kimlikler: Yeni Parayla Ödeme Yapmak, İşlemsel Politikalar: Ödeme Almak ve Almamak, İşlemsel Bellekler: Sosyal Ödemeler ve Veri Ekonomileri, İşlemsel Topluluklar: Sadakat ve Dijital Para, İşlemsel Gelecek: Yeni Parayla Yaşamak adlı 7 bölümden oluşuyor.
Lana Swartz hakkında
Virginia Üniversitesi’nde Medya Çalışmaları Bölümü'nde yardımcı doçent olarak görev alan Lana Swart, para ve diğer medya teknolojileri üzerine çalışmalar yürütmektedir. Kripto paranın açık ara lideri Bitcoin, mobil cüzdanlar ve Diners' Club Card gibi bugünün para teknolojileri konularda yaptığı araştırmaları Information, Communication and Society gibi önde gelen dergilerde yayımlanmıştır.