FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Ronald Perelman bir zamanlar 20 milyar dolara yakın servetiyle Amerika’nın en zengin insanıydı. Fakat geçtiğimiz yıllarda serveti 4,2 milyar dolara düşen Perelman milyarderler endeksinin alt sıralarına doğru geriledi. Perelman özel jetini, yaklaşık 79 metre büyüklüğündeki yatını ve milyonlarca dolar değerindeki sanat koleksiyonunu satılığa çıkarmasına ilişkin Bloomberg’e verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:
“Çok uzun zaman boyunca kullanmadığım ve hatta hiç istemediğim eşyalara tutunduğumu fark ettim. Evi temizlemenin, sadeleşmenin ve onlarca yıl boyunca sahibi olduğum güzel şeylerin tadını başkalarının da çıkarması için şansı vermemin zamanının geldiği sonucuna vardım.”
Perelman’ın bu yüksek meblağdaki satışlarının sadece sadeleşmek ve başkalarına şans vermek için olup olmadığına ilişkin soru işaretleri henüz açığa kavuşmuş değil
Perelman’ı otuz yıldır tanıyan Vanity Fair’ın eski editörlerinden Graydon Carter açıklamayla ilgili, “Genellikle insanlar bu tip açıklamalar yaptıklarında başka şeyleri maskelemeye çalışırlar. Ronald içinse bu doğru. O aile ve evin burjuva konforunu takdir etmeyi ve sevmeyi öğrendi” ifadelerinde bulundu.
Carter ayrıca şimdilerde Perelman’ın beşinci eşi Anna ve iki küçük çocuğuna harcama yapmak için çılgına döndüğünü de ekledi.
Milyarder borç batağında mı?
1996 yılında Perelman’ın biyografisini kaleme alan Richard Hack Bloomberg’e verdiği röportajda, bu açıklamanın gerçekliğine dair şüpheci olduğunu belirtti.
Hack, “Daha sade bir hayat isterseniz gider Oklahoma’da bir çiftlik satın alırsınız fakat Manhattan’daki konağınızdan resim satmazsınız. Sanat eseri satıyorsa nakde ihtiyacı olduğu içindir” açıklamasında bulundu.
İddialara göre bu nakit milyarderin Citigroup’a olan borçlarının ödenmesi için kullanılacak. Ayrıca satılan sanat eserlerinin JP Morgan Chase, Bank of America ve UBS’ten kredi almak için kullanılacağı da iddia ediliyor.
Perelman’ın sözcüsü Bloomberg’e bu satışların zorunlu olmadığını belirtti.
Buna karşın Perelman’ın yatırımlarında korona virüs salgını sürecinin etkileri hissedilmeye devam ediyor. Özellikle 1985’te 1,74 milyar dolara satın aldığı Revlon şirketi şimdilerde 3 milyar dolarlık borçla 365 milyon dolardan değerleniyor.
Perelman daha önce, “Kariyerimin tamamını anlaşma yapmaya adadım ve daha önce çok zor dönemlerden geçtim. Fakat pandemi hükümeti de iş dünyasını da hazırlıksız yakaladı” ifadelerinde bulunmuştu.
Blackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek
CEO’lar pandemide büyük hamleler yapıyor
Milyarder iş insanının serveti adres değiştirdi