FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Londra finans merkezinin binlerce çalışanı ofise geri dönme çabalarını hızlandırdı. Ancak çalışanların büyük bir çoğunluğu ofise dönmek istemiyor.
Financial News’in 120 kıdemli finans çalışanıyla yaptığı ankete göre yatırım bankalarının büyük çoğunluğunun aşamalı olarak geri dönmeyi hedefledikleri eylül ayında finans çalışanlarının %74’ü ofise dönmek istemediklerini belirtiyor. Ankete göre çalışanların %75’i ise ofiste tam zamanlı çalışmaya hiçbir zaman geri dönmeyi tercih etmiyor. Çalışanların büyük çoğunluğu iki ya da üç günlük mesai süresinin ideal olduğu düşüncesinde.
Finans çalışanlarının bir diğer tereddüdü de zamanlama konusunda. İngiltere’de korona virüs vakaları korkutucu bir biçimde artış gösteriyor. 6 Eylül tarihi itibariyle ülkede 2.988 yeni vaka sayısı kaydedildi. Bu rakam mayıs ayında bu yana görülen en yüksek vaka sayısı. Sağlık yetkililerinin ikinci dalga salgın uyarısında bulunduğu dönemde İngiltere Hükümeti de önlem olarak 6 kişiden fazla insanın bulunduğu özel toplantıları yasakladı.
Ankete katılan finansal hizmetler çalışanlarının ifadelerine göre hayat normale dönmüş gibi ofise dönmek önemli riskleri de beraberinde getirecek. Ankete katılan bir çalışan, “Yoğun saatlerde toplu taşıma araçlarını kullanmak için güvende hissetmiyorum” ifadelerini kullanırken bir başka katılımcı evde kalmak istediğini belirtirken, “enfeksiyonun en fazla yayıldığı yer olan metrolardan” uzak kalmak istediğini ifade etti.
Bazı finans çalışanlarıysa daha yaratıcı fikirler üretiyor. Kıdemli bir bankacı işe arabayla gidip gelmenin halen yeterince sakin bir ortam olduğunu belirtiyor. Bir diğer katılımcı ise Londra’daki küçük bir apartmana Pazar günleri toplu taşımayla geldiklerini ve iş günlerinde toplu taşımadan kaçınmak için koşarak işyerine gittiklerini belirtiyor.
Bununla birlikte Goldman Sachs, Bloomberg ve UBS çalışanlarının toplu taşımadan uzak durması için taksi giderlerini sübvanse eden firmalar arasında yer alıyor.
Goldman Sachs ofise dönüş planında ikinci seviyeye geçti
Finans devlerinden yaratıcı ofise dönüş teşvikleri