Yazdır

UBS’in ikinci çeyrek bilançosunda karanlık tablo

Tarih: 21 Temmuz 2020 - 14:43

İsviçre bankası UBS yılın ikinci çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre net kârında %11 oranında düşüş kaydetti. Banka kredi kayıplarının devam etmesini bekliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS, 2020'nin ikinci çeyreğinde 1,23 milyar dolar net kâr açıkladı. Korona virüs salgınının bilanço üzerinde yarattığı baskı nedeniyle bankanın kârı geçen yılın aynı dönemine göre %11 (1,4 milyar dolar) azaldı.

Banka tarafından yapılan beklenti anketinde analistler, üç aylık dönem için 973 milyon dolar net kâr bekliyorlardı.

İsviçre bankası, finansal piyasalardaki dalgalanmaların UBS’in yatırım bankası faaliyetlerinden sağladığı kârı yükselteceğinden önceki çeyrek için hissedarlarına 1,6 milyar dolarlık net kâr beklediklerini açıklamıştı. Buna karşın korona virüsün tüm dünyada yayılması ve küresel ekonomide duraklamalara neden olması nedeniyle banka gelecek çeyreklere ilişkin kararsız bir beklentileri olduğu konusunda uyarmıştı.

Banka yüksek ticari bankacılık faaliyetleriyle kazançlarını arttırmaya devam etse de bu kazançlar perakende ve kurumsal bankacılık birimlerindeki korona virüs kaynaklı kayıpları dengelemeye yetmedi.

UBS bilançosunda bankanın faaliyet geliri önceki yılın aynı dönemine göre yüz milyon dolar düşüş gözlemlenerek 7,4 milyar dolar olarak kaydedildi. Maddi özkaynak getirisi bir yıl önce %11,9 olarak görülen bankada bu yıl aynı oran %9,6 olarak gözlemlendi. Sonuçlar arasında 110 milyon doları kişisel ve kurumsal bankacılık birimlerinde, 78 milyon doları da yatırım bankası birimine olmak üzere toplam 272 milyon dolarlık kredi kaybı banka harcamalarında yerini aldı.

UBS, genel görünümünde, korona virüs salgını nedeniyle yılın ikinci yarısında kredi kayıplarının devam etmesini bekledikleri konusunda uyarıda bulundu. Banka, bu kayıpların ilk yarıda görülen seviyelerin altında olacağını söyledi.

İsviçre bankası ayrıca, kovid-19 salgınını çevreleyen yüksek belirsizlik nedeniyle nakit temettüler ve hisse geri alımları arasındaki karışımı gözden geçirdiğini de belirtti.

IBM'in ikinci çeyrekte karı ve gelirleri beklentileri aştı

 

JPMorgan'ın karı geriledi

 

Wells Fargo&Co net kârını ikinci çeyrekte " artırdı

 

Citigroup'un net kârı ilk çeyrekte yüzde 46 düştü

 

Morgan Stanley'in karı yüzde 45 arttı

 

Goldman Sachs’tan beklentileri ters yüz eden rekor bilanço

 

Netflix'in toplam geliri 5.47 milyar dolar

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ubsin-ikinci-ceyrek-bilancosunda-karanlik-tablo/1507127