Raporda, son 80 yılın en kötü resesyonunun yaşayacağı ve bu durumun 2020’de 70 ile 100 milyon insanı aşırı yoksulluğa itebileceği bildirildi.
Rapora göre aşırı yoksul ülkelerde ekonomik büyüme beklenmezken, bu da aşırı yoksulluğun 2021’de de yüksek seviyelerde kalacağı anlamına geliyor.
Dünyadaki yoksul nüfusun üçte birinden fazlasına ev sahipliği yapan Nijerya’da yüzde 0.8, Hindistan’da yüzde 2.1 ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde yüzde 0.3 oranında gayri safi yurt için hasıla (GSYİH) büyüme oranı bekleniyor.
Raporda, söz konusu üç ülkede nüfus artış hızına dikkat çekilerek, tahmin edilen GSYİH büyüme oranlarının yoksulların sayısında sürdürülebilir bir düşüş sağlamak için yeterli olmadığı vurgulandı.
Rapor ayrıca, korona virüs salgını neticesinde Güney Asya bölgesinde yoksul insan sayısında artış yaşanabileceği konusunda uyardı.
Yoksulluk sınırının altında (günde 3,20 dolardan daha az bir parayla yaşayan) olması beklenen 176 milyon insanın üçte ikisini Güney Asya’da yaşayanlar oluşturuyor.
Berger: AB’nin büyüme oranlarında azalma olacak
Salgın ekonomisindeki AB’de Brexit korkusu
Rusya Merkez Bankası: Rus bankalarının karı rekor düzeye geriledi
Küresel ekonominin gündemi FED toplantısı
OECD küresel küçülme tahminini 2. dalga olursa %7.6 olarak açıkladı