Yazdır

Yetiştiriciye hayvan başına 65 TL yem desteği

Tarih: 05 Mayıs 2020 - 11:31

Yetiştiricilere hayvan başı 65 TL olmak üzere, toplamda 100 milyon TL’lik yem desteği verilecek.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Çiftçi ve üreticiye ihtiyaç duyduğu konulardaki bilgiyi, internet üzerinden yayınlanacak ders ve eğitim videolarıyla verme amacıyla Tarım Orman Akademi kuruldu. Tarım Orman Akademisi tanıtımını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 7 bölgeden, 81 ili temsilen 17 çiftçinin katılımıyla telekonferansla gerçekleştirdi.

Türkiye’nin korona virüs salgını ile mücadelesine değinen  Pakdemirli, “TMO’nun sert ekmeklik buğday alım fiyatını, ton başına bin 350 TL’den bin 650 TL’ye yükseltiyoruz. Arpa alım fiyatını, ton başına bin 100 TL’den bin 275 TL’ye çıkarıyoruz. Ayrıca çiftçilerimize hububatta 230 TL ton başına prim ve destek ödemesi yapıyoruz. Ton başına bakliyat alım fiyatlarını da kırmızı mercimekte 3 bin 500 TL, yeşil mercimekte 3 bin 200 TL, nohutta 3 bin 350 TL olarak belirledik. Bakliyattaki prim ve destek ödemesi de ton başına 800 TL’dir.

Hayvancılık alanında önemli çalışmalar ve hedefler içerisindeyiz. Bu kapsamda yetiştiricilerimize hayvan başı 65 TL olmak üzere, toplamda 100 Milyon TL’lik yem desteği veriyoruz” dedi.

YETERLİ GIDA STOĞUMUZ VE LOJİSTİK ALTYAPIMIZ VAR

Bakan Pakdemirli, gıda stoklarında herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, “Gıdaya erişim konusunda da güçlü lojistik altyapımız sayesinde, ülkemizde herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Bu nedenle; ülkemizin tahıl, baklagiller, et stokları, süt arzı, balık üretimi, sebze ve meyve olmak üzere temel gıda maddeleri temini ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Çok şükür ambarımız dolu! Allah’ın izniyle ve sizlerin emeğiyle, inşallah dünyayı doyuran ülke, Türkiye olacaktır” dedi.

Çiftçinin, yeni dünya düzeninde çok daha önemli bir noktaya geleceğini belirten Bakan Pakdemirli, Dijital Tarım Pazarına da değindi. Tarımsal üretimin tüm paydaşlarının tek bir platformda buluşturulacağını ifade eden Pakdemirli, “Tohumdan çatala tüm zincirin takip edilebildiği, sürdürülebilir üretimin sağlandığı bu sistem sayesinde küçük ve büyük çiftçilerimiz ile aynı rekabet koşullarında üretim yapacak. Üreticiyi koruyan, tüketiciyi kollayan bu sistem sayesinde tarımsal üretim zincirinde gıda israfının da önüne geçilecek” dedi.

ÇİFTÇİYE UZAKTAN EĞİTİM

Uzaktan Eğitim Sisteminin üreticiye, çiftçiye büyük destek sağlayacağını belirten Pakdemirli, sisteme dair şunları kaydetti:

“Sizler, Uzaktan Eğitim Sistemi ile Bakanlığımızın internetten yayın yapan televizyonu webtarımTV üzerinden, sizler için uygun saatleri dikkate alarak programlanan, canlı yayın derslerini izleyebileceksiniz. İhtiyaç duymanız halinde de canlı yayın derslerine, soru ve taleplerinizi iletmek üzere katılabileceksiniz. Bakanlığımızın uzman eğitici personeli ve üniversite hocalarımızın verdiği bu derslerin gün içinde de TV’mizde tekrarı olacak. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan eğitim içeriklerini kullanabileceksiniz.”

Dijital Tarım Kütüphanesi’nin de hizmete açıldığını duyuran Bakan Pakdemirli, binlerce yazılı ve görsel kaynağın çiftçileri beklediğini ifade etti.

DERSLER YARIN BAŞLIYOR

6 Mayıs saat 11.00 itibari ile ilk canlı derslerine başlayacak olan ‘Tarım Orman Akademisi’ portalı bir kampüs niteliğinde görev yapacak ve yayınlanacak eğitim videoları, canlı derslerle desteklenecek. Sistem ayrıca, Bakanlık personelinin eğitimi için de kullanılabilecek. Tarımsal yayım danışmanları ve aday memur eğitimleri bu alan üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Uygulamayla üreticiye bitkisel ve hayvansal üretim, toprak işleme, gübreleme, sulama, mekanizasyon, gıda-beslenme ve tüketim, el sanatları, orman ve orman ürünleri gibi birçok alanda, 200’den fazla başlıkta eğitim verilecek. Tarım takvimine eşgüdümlü servis edilecek eğitim başlıklarında hazırlanan eğitim videolarının yanında, 20’şer dakikalık eğitim filmleri ile Eğitim Merkezi Müdürlüklerimizin hazırladığı ders içerikleri de portal içinde yayında olacak. 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yetistiriciye-hayvan-basina-65-tl-yem-destegi/1488819