Yazdır

Ekonomistler iyimser tahminlere katılmıyor

Tarih: 27 Nisan 2020 - 11:35

Amerikan Hükümeti’nde ekonominin açılmasının ardından hızlı bir geri dönüş olacağına dair güçlü bir beklenti var. Piyasa uzmanları ise bu beklentileri gerçekçi görmüyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin pazar günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin mayıs ve haziran aylarında yeniden açılmasıyla üçüncü çeyrekte toparlanmaya başlayacağını söyledi.

Mnuchin Fox News Sunday'e verdiği röportajda, "Mayıs ve Haziran aylarında ekonomiyi yeniden açmaya başladığımızda, ekonominin Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gerçekten toparlandığını göreceksiniz" dedi.

Bakan, hükümet harcamalarındaki trilyonlarca doların büyümeyi hızlandırmak için "önemli bir etki yaratacağını" söyledi. "İşletmeler açılmaya başladığında, ekonominin talep tarafının toparlanacağını göreceksiniz."

Mnuchin, tahminlerinin salgının nasıl ilerlediğine ilişkin varsayımlara dayandığını kaydetti. Bakan, yeniden açılışın artırılan testlerle dengelenmesi gerektiğini söyledi.

Milyarder CEO hızlı geri dönüşle alay etti

Bununla birlikte birçok uzman V şeklinde geri dönüş olarak anılan hızlı bir iyileşme olacağını düşünmüyor.

Trivago’nun da sahibi olan turizm operatörü şirketi Expedia Group'un Başkanı Milyarder Barry Diller, ekonominin bu yaz toparlanacağı yönündeki önermelerle adeta dalga geçti. CBC’ye verdiği röportajda Diller “Ekonominin sıçrama yapacağını kim söylerse söylesin, yapmayacak. Alınan zarar felaket seviyelerde” ifadelerini kullanarak “Milletle yüzleşin” dedi.

Milyarder, eylül ayı başlarında çalışanların işe dönmeye başlaması daha iyi bir tahmin olacağını söyledi.

Geri dönüş ekim ayında başlayacak

Bank of America CEO'su Brian Moynihan da “milletle yüzleşme” fikrinin taraftarlarından. Fakat onun öngörüleri daha iyimser oldu.

Moynihan, bankanın iç verilerinin tüketici harcamalarının son günlerde "dengede" olduğunu ve mart ayında ve bu ayın başlarında düşüşten sonra belli bölgelerde büyümeye başladığını gösterdiğini söyledi.

Moynihan, "Bu aslında, ekonominin parçalar halinde ve güvenli bir şekilde açıldığı için tüketici harcamalarının artmaya devam ettiğini konusunda umut veriyor. Tüketici harcamalarındaki iyileşmenin ABD ekonomisine olan olumlu etkisini gelecek günlerde göreceğiz." dedi. Bank of America CEO’su bu iyileşmenin hükümetin teşvik programlarının bir sonucu olduğunu belirtti.

Bank of America CEO'su Diller'in eğlence sektöründe olduğunu ve genel görünümünün daha depresif olmasının normal olduğunu belirtti. Moynihan, Bank of America ekonomistlerinin ekonominin Ekim-Aralık döneminde büyümeye geri döneceğini ve ardından 2021'de çift haneli büyüme olacağını öngördüğünü söyledi.

Petrol krizinde ikinci aşamaya geçiliyor

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Altın fiyatı geriledi

 

Brent petrolün varili 20,58 dolar

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ekonomistler-iyimser-tahminlere-katilmiyor/1487141