FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Çin’den gelen virüs dolayısıyla bildiğimiz her şey bozulmuş durumda. Buna borsalarda dahil. S&P 500, Şubat ortasındaki son zirvesinden bu yana % 30'dan fazla düştü. Krizin ortasında sadece borsaya odaklanmak süreci yanlış yönetmek anlamına gelirken resesyon sonrası işgücünün iyileşmesini de engelleyebilir.
Borsa, esas olarak gelecekteki karlarla ilgili yatırımcıların görüşlerini yansıtır. Yatırımcılar ciddi bir resesyonun geldiğinin ve bu durumun şirketlerin karlılığını etkileyeceğini bilmekte. Wall Street için geçerli bir parametre vardır; “Şirketlerin karlılığı”
ABD olduğu gibi emeklilik sistemi (401k) borsanın performansına bağlı olan ülkelerde emeklilerin ne kadar aylık alacağı borsanın performansı belirler. Fakat ekonomi yöneticileri sadece borsanın düşüşünü durdurmak için kararlar alırsa bu durumda hane halkı ciddi zarar görebilir.
Hisse senedi fiyatlarını bir politika hedefi haline getirmek kısa vadede karlılık sağlasa da ekonominin önümüzdeki aylarda ve yıllarda ihtiyaç duyacağı şeyin tam tersidir.
Forbes’e göre şuanda yapılacak en önemli şey ise; işgücü kaybını önlemek ve ücretlerde kesintilere gidilmemesini sağlamak. Şirketlerin kurtarılması aynı zamanda işgücünün azalmaması anlamına gelir.
Fed'den sınırsız parasal genişleme işareti