Yazdır

Şirketlere uyarı: Raporlarınızı erteleyin

Tarih: 23 Mart 2020 - 14:19

İngiltere'de korona virüs nedeniyle piyasa düzenleyicileri şirketlerden acil raporları dışında şirket raporlarının ertelenmesini istedi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de korona virüs salgınının iş aktivitesini büyük ölçüde dondurmasıyla Finansal Yürütme Kurumu (FCA) kamuya açık şirketlerden raporlamalarını geciktirmesini istedi. Birleşik Krallık Finansal Raporlama Konseyi (FRC) de bunun üzerine benzeri bir çağrıyla şirketlerin çok önemli olmayan bütün raporlamaların iki hafta ertelemeyi değerlendirmeye almasını önerdi.

Tüm sektörlerde 50'den fazla firma, korona virüs ölümcül bir salgına dönüşmeden önce önümüzdeki iki hafta içinde yarıyıl ve tam yıl beklentilerini yayınlamayı planlanmıştı. Küresel piyasalardaki panik yayılırken İngiltere'nin en büyük 100 şirketinin piyasa değerinin beşte biri, son iki hafta içinde yok oldu.

Bu zaman dilimini yaşanılan olağanüstü döneme uygun bir şekilde raporlama yapılması konusunda kullanılması konusunda uyaran FRC, "Son zamanlarda gerçekleşen eşi görülmemiş olaylar, şirketlerin raporlama ve planlama temellerinin hızla değiştiği anlamına geliyor. Tüm raporlamaların hazırlanmasında şirketlerin bu olaylara önem verilmesi önemlidir" açıklamasında bulundu.

Avrupa borsaları haftaya sert düşüşle başladı

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sirketlere-uyari-raporlarinizi-erteleyin/1479170