ABD'nin en büyük bankaları, korona virüsün ekonmiye etkilerini hafifletmek için ortak bir karar aldı.
Bankalar, kendi hisselerini geri almayı 30 Haziran'a kadar durduracaklar. Hisse geri alımına kullanılmayan bu para, korona virüs salgınından etkilenen birey ve işletmelere kredi olarak kullandırılacak.
Finansal Hizmetler Forumu, ortak karara imza atan sekiz bankanın isimlerini şöyle açıkladı: JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon ve State Street
Forumdan yapılan açıklamada, “COVID-19 salgını, dünya ve küresel ekonomi için eşi görülmemiş bir zorluk. En büyük ABD bankalarının da müşterilerimizi ve ulusu destekleme konusunda tartışmasız bir yeteneği ve taahhüdü var” ifadesi yer aldı.
Karar, geçen hafta büyük bankaları hisselerini geri almak için fon kullanmayı bırakıp ekonomiyi desteklemeye çağıran bazı ABD milletvekillerinin baskısının ardından geldi.
Fed'in faizleri sıfıra çektiği saatlerde gelen açıklama için bankalar, "Kararıımız, Fed, Beyaz Saray ve Kongre'nin eylemleriyle tutarlı" ifadesini kullandı.
JPMorgan'dan ayrıca yapılar bir açıklamada da, bireylere, işletme sahiplerine ve hükümetlere borç vermeyi desteklemek ve “koşullar önemli ölçüde kötüleşse bile” sermaye piyasalarına likidite katmak için ekstra fon kullanacağını söyledi.
Fed faizi sıfıra çekti! Piyasaya 700 milyar dolar
Powell: Bu yıl virüs nedeniyle enflasyon baskılanacak
Merkez bankalarından ortak swap hamlesi
Fed'in faiz kararına rağmen piyasalarda panik sürüyor