Yazdır

Jeffrey'den mühimmat desteği açıklaması

Tarih: 03 Mart 2020 - 17:10

Trump'ın Özel Suriye Temsilcisi olan Jeffrey, İdlib meselesine ilişkin Türkiye'ye mühimmat desteği sağlamak istediklerini açıkladı.

ABD Başkanı Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Türkiye'nin operasyonlarını yürüttüğü İdlib ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Jeffrey, "Türkiye'ye mühimmat desteği sağlamak istiyoruz" dedi.

"PATRİOT TALEBİ İNCELENİYOR"

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin İdlib konusunda Türkiye'ye mühimmat ve insani yardım konusunda destek vermeye hazır olduğunu belirtirken ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ise Türkiye'nin Patriot talebinin S-400 ekseninde incelendiğini açıkladı.

James Jeffrey, "Göçmenlerin İdlib'de kalması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Jeffrey ve BM Daimi Temsilcisi İdlib için Ankara'ya geliyor

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Trump'ın Özel Suriye Temsilcisi olan Jeffrey, bir diğer ABD'li isim Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ile dün Türkiye'ye gelmişti. Ankara'da temaslarda bulunan iki önemli isim bugün Hatay'ın Reyhanlı bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Jeffrey: Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip

Esad rejiminin saldırılarından kaçanlara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili bilgi almak üzere Hatay'a gelen ABD heyetinde, Craft ve Jeffrey'nin yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield de yer aldı.

Meclis'te kritik İdlib toplantısı

Heyet, BM'nin yardımların dağıtımı için kullandığı lojistik merkezinden sonra Cilvegözü sınır kapısına geldi. Beyaz Baretliler adıyla bilinen Sivil Savunma ekipleri üyesi birkaç kişiyle görüşen ABD heyeti, daha sonra sınırın Suriye tarafındaki Bab El Hava sınır kapısına ilerledi.

JEFFRY- CRAFT SORULARI YANITLADI

Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulunan Jeffrey ve Craft, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye ne gibi yardımların yapılacağı sorusuna yanıt veren Jeffrey, ''Öncelikle Türk Ordusu bir insalık felaketini engellemek için savaşıyorlar. Türkiye NATO'dan ve ABD'den yardım istedi. Türkiye ABD'nin en büyük savunma müşterilerinden biridir. Trump da destek vermişti buna'' dedi.   

Öte yandan Craft, ''Temmuz ayı öncesinde geçişler sağlanmalı ve insani yardımların da sınırların açık tutulmasıyla birlikte devam etmesi gerekiyor. Temmuz ayında bunu BM ile de görüşeceğiz. Mevcur sınır kapılarının açık tutulması konusunda çalışmalarımız devam ediyor.'' açıklamasında bulundu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/jeffreyden-muhimmat-destegi-aciklamasi/1474229