Yazdır

Putin'in vergi hırsı

Tarih: 01 Mart 2020 - 17:51

Bloomberg’deki yazıya göre Vladimir Putin’in siyasi gücü, Rus ekonomisinde devrim yaratan vergi yapılandırmalarından gelir. Şimdi o vergiler Kremlin’nin hırsları doğrultusunda harcanacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Putin’in anayasa değişikliği talebinden sonra Başbakan Medvedev görevinden istifa etmişti. Putin siyasi arenada büyük çalkalanmalara neden olan önerilerinde, 2024 yılında bitecek olan görev süresinin uzatılmasını sağlayacak yeni bir anayasanın referanduma sunulmasını gündeme getirmişti.

Vladimir Putin’in ekonomi alanındaki başarılarını güvence altına alma çabasıyla bu değişikliklere başvurduğunu söyleyen, kimliklerini gizli tutan, hükümete yakın iki kaynak bu adımın aynı zamanda risk de taşıdığının altını çiziyor.

Putin’in, özellikle hükümetin ekonomiden sorumlu ekibini etkileyen görev değişiklikleri sayesinde devlet harcama bütçesiyle ilgili hayata geçirmek istediği planları hızlandırmayı umduğu tahmin ediliyor. Sözkonusu plan kapsamında Putin, bu yıl ile 2024 arasında 404 milyar dolarlık bir harcamayla Rusya’nın duraksamış ekonomisine can katmayı hedefliyor. Bu planın kapsadığı 13 farklı alana sağlık, eğitim ve altyapı sektörleri de dahil.

Putin ile arasının çok iyi oldugu Medvedev’in yerine ise hiç siyasi kariyeri olmayan Federal Vergi Başkanı Mihail Mişustin geldi.

Borsaların düşmesi beni neden etkilesin

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/putinin-vergi-hirsi/1473680