Yazdır

Faiz düştükçe doğum oranı artar iddiası

Tarih: 24 Aralık 2019 - 08:48

İngiltere Merkez Bankası, düşük faiz oranlarının doğum oranlarında artışa neden olabileceğini öne sürüyor

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından yapılan yeni bir araştırma, düşük faiz oranlarının konut fiyatlarının yanısıra doğum oranlarını da artırabildiğini gösteriyor.

İngiltere Merkez Bankası araştırmacıları, düşük politika faizi ve mortgage oranlarının, konut fiyatlarının artırırken çiftlerin çocuk sahibi olup olmama konusundaki kararlarını etkileyip etkilemeyeceğini araştırmaya başladılar. Araştırmacılar, global finansal kriz sırasında borçlanma maliyetlerinin düşürülmesinden sonra 2009 yılında doğan ekstra 14.500 bebek ile faiz oranlarının düşürülmesinin ekonomiden fazlasını teşvik ettiği bulgusuna ulaştılar.

Araştırmacılar, "Genel olarak, makalemiz para politikasının bir dizi ekonomik ve sosyal sonuç üzerinde yayılma etkileri olabileceğini düşündürmektedir." dediler.

İngiltere'de mortgage oranları ve doğumları arasındaki bağlantıları analiz eden BoE araştırmacıları Fergus Cumming ve Lisa Dettling, "İngiltere için ortalama olarak, politika faizinde bir puanlık bir düşüş doğum oranlarını % 2 artırıyor" dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/faiz-dustukce-dogum-orani-artar-iddiasi/1459034