Yazdır

ABD, Rusya ve AB'de olağandışı hareketlilik

Tarih: 02 Temmuz 2019 - 20:11

Mike Pence New Hampshire'daki programını son anda iptal ederek Washington'da kaldı. Pence'in programını iptal etmesinin ardından, Putin de tüm programını iptal etti. Ayrıca AB'nin de acil güvenlik toplantısına hazırlandığı iddia edildi

ABD, Rusya ve Avrupa Birliği’nde olağandışı hareketlilik yaşanıyor. İlk olarak ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in New Hampshire eyaletine yapacağı seyahatini son anda iptal ederek Washington'da kalması soru işaretlerine neden olurken, Beyaz Saray acil bir durum olmadığını açıkladı.

Amerikan medyasında çıkan "Pence acil bir görüşme için Beyaz Saraya çağrıldı" haberlerinin ardından Pence'in Sözcüsü Alyssa Farah, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Farah, "Başkan Yardımcısının Washington'da kalmasını gerektiren bir durum ortaya çıktı. Acil bir durum yok. Kendisi en kısa sürede New Hampshire'a ziyaretini yeniden planlayacak." ifadesini kullandı.

Öte yandan, Amerikan medyasına açıklama yapan üst düzey bir ABD'li yetkili, "Konu Başkan veya Başkan Yardımcısının sağlık durumuyla ilgili değil. Ulusal güvenlikle ilgili de değil." dedi.

Beyaz Saray, Pence'in seyahatini neden iptal ettiğine açıklık getirmezken, Mike Pence'in Washington'da kalacağını ancak spesifik olarak Beyaz Saraya çağrıldığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

PUTIN DE TÜM PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Pence'in Beyaz Saray'a çağrılmasından kısa bir süre önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gün içerisindeki bütün programlarını iptal ederek Savunma Bakanı Şoygu ile bir görüşme planlamıştı. Rus basını görüşmenin 14 denizcinin öldüğü denizaltı yangını ile ilgili olduğunu belirtti.

Toplantıdan edinilen bilgilere göre, Putin denizaltı kazasıya ilgili soruşturma emri verdi.

AB’DE ACİL GÜVENLİK TOPLANTISI İDDİASI

Akabinde Avrupa Birliği içinde bir güvenlik toplantısı gerçekleştirileceği öne sürüldü. Ancak bahsi geçen bazı birimlerin AB içinde bulunmayışı bu iddiaya yönelik kuşku doğuruyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/abd-rusya-ve-abde-olagandisi-hareketlilik/1418461