Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin kültürel varlığını ortaya çıkaracak. Bakanlık, dış tanıtımını Anadolu medeniyeti kültürel havzası üzerine yeniden kurguluyor. Bu kapsamda Yunus Emre Enstitüsü, kültür tanıtımına destek olacak. Türkiye’ye daha fazla turist çekmek için Bakanlık, tanıtma memurlarının profilinin yükselmesi için çalışma yapacak. Böylece Türkiye’nin turizmde 100 milyon turist hedefine ulaşılması planlanıyor.
BU YILKİ HEDEF 50 MİLYON TURİST
46 milyona yakın yabancı turistin geldiği Türkiye’nin turizmdeki hedefi 100 milyon turist. Türkiye’nin bu yılki turizm hedefi, 50 milyon yabancı turist, 40 milyar dolar civarında bir gelir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin kültürel varlığını gün yüzüne çıkaracak. Her ilin kültürel kimliği öne çıkarılacak. Gizli kalmış kültürel varlık turistlerle buluşturulacak. Bakanlık, kültür turizminde eksiklikleri tespit edecek.
YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ’NDEN KÜLTÜRE DESTEK
Bakanlığın, yurtdışında tanıtma müşavirliği bulunuyor. 40 civarındaki tanıtma ofisleri ‘yurtdışından Türkiye’ye nasıl bir turist getirilir’ şeklinde çalışmasını sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile Yunus Emre Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı. Yunus Emre, yurtdışındaki faaliyetlerinin, üst koordinasyon içerisinde kültür tanıtımına destek olacak. Turizm müşavirlikleri Yunus Emre’nin ofisleri, aynı binada çalışmalarına devam edecek. Böylelikle birçok yerde de bu iki kurum birbirleriyle buluşmayı, birleşmeyi kendiliğinden sağlamış olacak.
MEMURA YÜKSEK PROFİL
Türkiye’ye daha fazla turist çekmek için Bakanlık, içerisindeki tanıtma memurlarının profili ve bunların yapılanmalarını yeniden yapacak. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, talimatıyla Türkiye’yi dışarıda kültürel etkinlikler ve kültürel tanıtım zemini sunulacak. Böylece kültür köprüsü kurarak, Avrupa’yla ve yurt dışıyla kültür köprüsü oluşturulacak.
ANADOLU MEDENİYETLERİ YENİDEN KURGULANACAK
Türkiye’de UNESCO’nun tescil ettiği ve dünya mirası olarak ilan ettiği 18 tarihi saha var. Bu yıl Göbeklitepe yılı ilan edildi, bu tarihi alanların içinde Troya, Çatalhöyük bulunuyor. Türkiye’de çok fazla kültür zenginliği yer alıyor. Turizm Bakanlığı dış tanıtımını bu Anadolu medeniyeti kültürel havzası üzerine tekrar kurgulanıyor. (Yasemin Asan - Yeni Şafak)