Yazdır

Aslı Özelli AmCham'a genel sekreter oldu

Tarih: 26 Eylül 2018 - 16:35

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey/ABFT) Genel Sekreterliği görevine Aslı Özelli atandı

Aslı Özelli, Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey/ABFT) Genel Sekreteri olarak Temmuz 2018 itibariyle göreve başladı. A.B.D sermayeli şirketleri temsil eden iş dünyası kurumu olan AmCham Turkey/ABFT, 110’u aşkın üyesi ile Türkiye’de 54 milyar doların üzerinde yatırım ve 90.000’e yakın istihdam sağlıyor.
Aslı Özelli bu görevi öncesinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev almaktaydı. Özelli bu görevinde, kurumsallaşma kapsamında farklı paydaşlarla çok taraflı projelerde ve DEİK Strateji çalışmalarında yer aldı.
DEİK’teki 18 yıllık kariyeri süresince kurumun her kademesinde görev alan Aslı Özelli, farklı zamanlarda 27 ülke ve 5 sektörel İş Konseyi’ne hizmet sağladı. DEİK’ten önceki dönemde Ericsson Türk Telekom Pazarlama Bölümü’nde görev alan Aslı Özelli, mezuniyet sonrası tez çalışması ile eş zamanlı olarak dönemin TBMM Nato Parlamenterler Assemblesi Türk Grubu Başkanı’na danışmanlık yaptı.
Mülteciler üzerine tez çalışması bulunan Aslı Özelli, 1996 yılında ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını yine aynı bölümde tamamladı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/asli-ozelli-amchama-genel-sekreter-oldu/1346526