Demiryolları 6nci Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, Mersin Organize ve Sanayi Bölgesinde iş insanları ile bir araya gelerek, yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Konya'dan Mardine kadar 12 ilin 6ncı Bölge Müdürlüğüne bağlı olduğunu belirten Saygılı 2018de bu bölgelerde 144 yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek hedeflerinin 2023 yılı 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 12 ilde yürütülen hızlı tren projelerine değinen Saygılı, Mersinde devam eden çalışmaları ise şöyle özetledi:
Mersinde 136 kilometrelik demiryolu ağı bulunuyor. 2003-2018 yılları arasında bu bölgeye 563 milyon liralık harcama yapıldı. Bu yılın ödeneği 93 milyon liraydı ve 67 milyonu harcandı. Hızlı Tren Projelerinin en önemli ayağını 67 kilometrelik Mersin ile Adana arası hızlı tren hattı oluşturuyor. Bunun da ihalesi yapıldı. 2023te hepsini tamamlamayı hedefliyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Mersin ile Gaziantep arasını 2 saate, Mersin ile Adana arasını da yarım saatin altına indirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda Mersin Hızlı Tren Gar Binası projemiz var. Belediyenin yapacağı metro ile entegre etmeyi planlıyoruz. Bunun yanında Ulukışla ile Yenice arası Hızlı Tren Projesi bulunmakta. Coğrafi şartları zor bir kesimde olacak projenin çalışmaları sürüyor. Projede son aşamaya geldik. Kısa zamanda tamamlayıp ihaleye çıkmayı planlıyoruz."
TCDD tarafından Yenicede 510 dönüm arazi üzerinde yapılan Lojistik Merkezin ise Eylül ayında açılacağını bildiren Oğuz Saygılı, son olarak Taşkent Yük Merkezi Projesine değindi. Taşkentte 600 dönüm alan üzerinde bir lojistik merkez kurmayı planladıklarını kaydeden Saygılı, henüz proje aşamasındaki bu çalışmanın tamamlanması halinde MTOSBnin içine demiryolu getirebileceklerini belirtti. Saygılı, Sürekli OSB için karayolu bağlantısı konuşuluyor ancak bu da çok önemli bir proje. Bu proje ile Taşkent OSB yük merkezi gibi kullanılabilecek."