Yazdır

Deutsche Bank ModoPayments’a yatırım yaptı

Tarih: 28 Ağustos 2018 - 09:52

Deutsche Bank özellikle mobil cüzdanlar ve P2P ağlarda yeni çalışmalar yapmak üzere ABD merkezli ModoPayments‘a ortak oldu

Dünya genelinde geleneksel dev bankaların fintech girişimlerine yatırımları tam gaz devam ediyor. Son olarak Deutsche Bank özellikle mobil cüzdanlar ve P2P ağlarda yeni çalışmalar yapmak üzere ABD merkezli ModoPayments‘a ortak oldu. Webrazzi’de yer alan habere göre, Deutsche Bank, şirketin yarı hissesini alarak, ödeme alanında başarılı çalışmalar yapan bir girişimle birlikte hareket etme kararı aldı.

Deutsche Bank, Modo teknolojilerini banka olmayan platformlarda büyüme amacıyla kullanacak. Deutsche Bank kendi vizyonunda Alipay, Paypal, M-Pesa ve WeChat gibi geleneksel olmayan kanallarda ödeme işlemleri yapılmasına aracılık etmek ve bu kanallarda var olmayı istiyor.

Bankanın, ABD’li bir şirkette hisselerinin yarısına sahip olması ise önemli bir stratejik yatırım olarak algılanıyor. Çünkü Avrupa Birliği regülasyonları ile ABD regülasyonları arasında önemli farklar bulunuyor. Ancak Deutsche Bank’ın amacının bu anlamda uluslararası çalışmalar içerisine girmek istediğini anlamak çok da zor değil.

Deutsche Bank şu anda attığı stratejik adımla, özellikle kurumsal müşterilerine yeni hizmetler sunacağı ödeme odaklı ürünleri yakın gelecekte müşterilerine sunacak gibi gözüküyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/deutsche-bank-modopaymentsa-yatirim-yapti/1338200