Yazdır

Kanada’da aşırı sıcaklardan 6 kişi öldü

Tarih: 04 Temmuz 2018 - 16:42

Soğuk havasıyla bilinen Kanada'nın Quebec eyaletinde son bir haftadır etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

Montreal Halk Sağlığı Direktörü Dr. Mylene Drouin, yaptığı açıklamada,  40 santigrat derece civarında seyreden ve zaman zaman 47 santigrat dereceye  ulaşan sıcaklar nedeniyle günde 600’ün üzerinde ambulans çağrısı aldıklarını  söyledi.

En son 2010'daki sıcak hava dalgasında 106 kişinin öldüğünü  belirten Dr. Drouin, "Şu ana kadar aşırı sıcaklardan kaynaklanan 6 ölüm vakası  kaydedildi. Bu sayının artmasından endişe ediyoruz." dedi. 

Eyalette halka yapılan çağrılarda, bol su içilmesi, sık duş alınması,  gerekmedikçe dışarı çıkılmaması, dışarı çıkılması halinde alışveriş merkezi,  kütüphane ve sinema gibi klimalı ortamlarda bulunulması, fiziksel faaliyetlerin  sınırlandırılması ve ince giysiler giyilmesi tavsiye edildi.

Sokaklarda su dağıtılıyor

Montreal Belediye Başkanı Valérie Plante, yüksek hava sıcaklığı  nedeniyle kent sokaklarında 20 bin litreye yakın su dağıttıklarını ifade etti.

Başkan Plante, halka açık havuz ve tesislerde çalışma saatlerini  uzattıklarını, itfaiyeciler ve polis memurlarının, yaşlı ve hastaların yaşadığı  yaklaşık 5 bin evi ziyaret ettiğini söyledi.

Halktan, yaşlılar ve sağlık sorunları olan komşularını kontrol  etmelerini isteyen Plante, sıcağa karşı daha savunmasız olabilecek kişilerin  yetkililere bildirilmesini talep etti.

Toronto'da da önlemler artırıldı

Ontario eyaletinin başkenti Toronto’da da aşırı sıcaklara karşı  önlemler artırıldı. Belediyeye ait havuz ve klimalı alanlar daha uzun süre hizmet  verirken, halka soğuk içecekler sağlayan 7 soğutma merkezi açıldı.

Kanada Meteoroloji Hizmetlerinden Kelly Hobelman da ülkenin  en büyük kentindeki sıcaklıkların normal olmadığını söyledi.

Öte yandan Kanada Meteoroloji Hizmetleri, aşırı sıcakların ülkenin  Atlantik Okyanusukıyılarındaki eyaletlerinde de etkili olduğunu belirterek  halktan dikkatli olunmasını istedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kanadada-asiri-sicaklardan-6-kisi-oldu/1322209