Yazdır

CHP seçim sonuçlarını analiz edecek

Tarih: 30 Haziran 2018 - 12:53

CHP'de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 24 Haziran seçimlerinin kapsamlı olarak değerlendirilmesi amacıyla bir rapor hazırlanacak

CHP, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde alınan sonuçları masaya yatıracak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları ve genel başkan  başdanışmanlarının katılımıyla bir seçim raporu hazırlanmasını istedi.

Raporda, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin aldığı yüzde  30,64 oy oranı ile partinin milletvekili genel seçimlerindeki yüzde 22,64'lük  oran il il değerlendirilecek.

Hazırlanan MYK raporunda partinin 1 Kasım seçiminde aldığı oyla son  oyu arasındaki farklarının nedenlerinin de ortaya konması bekleniyor.

Genel başkan yardımcılıkları ve genel başkan başdanışmanlarının  katkılarıyla hazırlanacak rapor, daha sonra milletvekilleri, il başkanları ve  Parti Meclisi (PM) toplantılarında değerlendirilecek.

Yapılan değerlendirmeler ışığında partinin yerel seçimler öncesi yeni  yol haritası çizilecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce ile hafta içi  görüşmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu ve İnce arasındaki görüşmenin pazartesi veya  salı günü baş başa yapılacağı öğrenildi.

"Kurultay yok, seçime hazırlanın

CHP'de bazı eski milletvekilleri ve Elazığ'dan milletvekili seçilen  Gürsel Erol'un dillendirdiği "Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması ve olağanüstü  kurultay" talepleri ise karşılık bulmadı.

Gürsel Erol'un PM kararıyla kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin  Kurulu'na sevk edilmesi ise Kılıçdaroğlu'nun  "Kurultay yok, seçime hazırlanın"  mesajını verdiği şeklinde yorumlandı. Ancak partinin kurultay delegelerince imza  toplanması halinde olağanüstü kurultay toplanabilir.

CHP tüzüğüne göre ya üst yönetim biriminin kararıyla ya da kurultay  delegelerinin tam sayısının beşte birinin imzasıyla olağanüstü kurultay  toplanabiliyor.

Olağanüstü kurultay için 2018 Mart ayında yapılan 19. Olağanüstü  Kurultay'daki delege sayısı göz önüne alındığında, 260 delegenin noter onaylı oyu  gerekiyor. Ancak bu sayı kurultayın seçimli olmasını sağlamıyor.

Tüzüğe göre, olağanüstü kongreyi isteyenlerin sayısı, kongre üyeleri  tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise olağanüstü kongrenin gündemine, güven  oylaması ve seçim maddeleri konabiliyor. Yine son kurultayı göz önüne alındığında  650 civarında delegeye ihtiyaç var.

  İnce teşekkür ziyaretlerine başlıyor

Bir olağanüstü kurultay çağrısı yapmayacağını açıklayan CHP'nin  cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, ayrıca "Genel başkanlığa adayım" da  demeyeceği belirtiliyor.

  Parti kulislerine göre İnce'nin böyle bir talebin örgütten  yükselmesini beklediği ifade ediliyor.

Öte yandan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, illere yapacağı  teşekkür ziyaretlerine Erzurum'dan başlayacak.

Teşekkür ziyaretleri kapsamında İnce'nin ilk olarak 4 Temmuz Çarşamba  günü Erzurum'a gideceği bildirildi.

İnce, 24 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, gidemediği illerden başlamak üzere 81 ilin tamamına teşekkür ziyaretinde bulunacağını duyurmuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/chp-secim-sonuclarini-analiz-edecek/1320715