Yazdır

'Ayla', Güney Kore'de gösterimde

Tarih: 12 Haziran 2018 - 13:17

Kore Savaşı'nda Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin başından geçen olaylardan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan 'Ayla' filmi Güney Kore'de seyirci ile buluşacak.

Filmin yapımcısı Mustafa Uslu, 8 aylık çalışmanın sonucunda, kasım ayında "Takvimimiz dolu" yanıtını aldığı dağıtımcıları ikna ederek filmi Güney Kore'de gösterime sokmayı başardı. 'Ayla' 15 Haziran'da 250 salonda seyirciyle buluşacak.

Can Ulkay'ın yönettiği, İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor ve Kim Seol'un başrollerini paylaştığı film, Türkiye'de de önümüzdeki cuma günü ikinci kez gösterilecek.

Mustafa Uslu'nun yaz sezonunda gösterime giren Türk filmlerinin az olmasından dolayı bir kez daha izleyiciyle buluşturacağı 'Ayla', 5 milyon 552 bin kişi tarafından izlenmişti.

'BÜROKRATİK BİR ENGEL VAR' DEMİŞTİ

Geçen kasım ayında konu ile ilgili açıklama yapan Mustafa Uslu, "Güney Kore'ye gittik, bütün görüşmeleri yaptık. Görüşmelerde bize 'Süper' diyorlar. Ancak, iki gün sonra, 'Filminizi dağıtamıyoruz, üzgünüz' diye mail'le yanıt veriyorlar. Bürokratik bir engel var. Bunu anlamış değiliz. Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor" demişti.

Filmin diğer ayağının Güney Kore olduğunu ifade eden Uslu, "Seul'de 27 Ekim'de gala yaptık, burada filmimiz ayakta alkışlandı, Türkiye'den çok daha fazla ilgi aldı. 'Ayla' filmi şu anda 27 ülkede yayında. Bu ülkeler arasında Çin de bulunuyor. Güney Kore'den aynı ilgiyi görememek bizi üzüyor. Hiç kimse bu filmi Güney Korelilerden ayırmamalı. Bu film iki ülke arasındaki dostluğu anlatıyor. Zaten geç kalınmış tarihsel bir film. İnşallah Güney Kore'de vizyona sokacağız. Sanatın gücünü kimse engelleyemez" açıklamalarında bulunmuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ayla-guney-korede-gosterimde/1315004