Yazdır

5 dev banka piyasanın yüzde 60'ını oluşturuyor

Tarih: 05 Haziran 2018 - 09:39

Rusya Merkez Bankası Başkanı Nabiullina, Rusya'da bankacılık sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, önde gelen 5 bankanın Rusya’nın bankacılık sektörünün yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğunu, diğer ülkelerde ise bu değerin yüzde 80’e ulaştığını bildirdi.

Nabiullina Duma toplantısında yaptığı açıklamada, “Büyük bankalara gelince, yoğunluğu genellikle beş büyük bankaya göre değerlendiriyorlar. Rusya bu konuda diğer ülkelerden çok farklı değil. Çoğu ülkelerde en büyük beş banka yüzde 70-80’lik paya sahip iken, Rusya yaklaşık yüzde 60’lık paya sahip” ifadesini kullandı.

Nabiullina, “Bu bizim rekabetten memnun olduğumuz anlamına gelmiyor. Tabi ki, sorunlar var ve bu banka sayısıyla gösterilmiyor. Bazı bölgelerde rekabet yeterli değil. Rusya’da küçük ve orta çaplı işletmeler için hizmet verme alanında bankalar arasında rekabet yetersiz. Bunun aksine büyük bir işletme gidip sorunsuz bir şekilde kredi alabilir” diye konuştu.

Nabiullina, rekabete banka sayısı açısında bakılmaması gerektiğini, aksine rekabeti ekonominin, vatandaşların ve iş dünyasının finans ürünleri için seçime sahip olup olmadığının belirlediğini kaydetti.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/5-dev-banka-piyasanin-yuzde-60ini-olusturuyor/1312555