Yazdır

Çavuşoğlu'ndan ABD ile ilişkiler için kritik mesaj

Tarih: 04 Haziran 2018 - 19:59

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Artık ABD ile ilişkilerde bize göre topu taca atma süreci bitmesi lazım. Suriye bunun önemli bir adımıdır." dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'deki görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, "Artık ABD ile ilişkilerde bize göre topu taça atma süreci bitmesi lazım. Suriye bunun önemli bir adımıdır." diye konuşurken, Menbiç için yol haritasını Pompeo ile birlikte onayladıklarını, böylece ABD'nin Türkiye'ye taa 2013'te verdiği sözü nihayet tutacağını belirtti.

Çavuşoğlu, ABD ile birlikte çalışma yönünde ortak irade koyduklarını dile getirdi ve Menbiç için yol haritasının uygulanmasıyla ABD ile ilişkileri bozan etmenlerden birinden kurtulacaklarını söyledi.

"Yol haritasının parametreleri üzerinde çalışılacak"

Bakan Çavuşoğlu, "İlk önce PKK/YPG terör örgütünün Münbiç'ten çıkarılması için bir yol haritasının parametreleri üzerinde çalışılacak." ifadesini kullandı.

"Münbiç'te insanların evlerine dönmeleri sağlanacak"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç'te PKK/YPG baskısıyla yerlerini terketmek zorunda kalan insanların evlerine geri dönmesinin sağlanacağını belirtti.

"F-35 devir-teslimi daha önce planlandığı gibi yapılacak"

Bakan Çavuşoğlu, "F-35 konusunda ABD Kongresindeki tehdit dilini kabul etmeyeceğimizi ve bunun yapıcı olmayacağını söyledik. F-35 devir-teslimi daha önce planlandığı gibi 21 Haziran’da yapılacak. Bu konuda herhangi bir değişiklik yok." şeklinde konuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cavusoglundan-abd-ile-iliskiler-icin-kritik-mesaj/1312433