M. Kemal Karaoğlu, “Çiftçilik dünyanın en kutsal mesleğidir. Gıda üretiminin vazgeçilmez yapı taşlarıdır, insanlar arabasız yaşayabilir, elektriksiz yaşayabilir fakat asla gıdasız yaşayamaz” diye başladığı mesajında şunları ifade etti:
“Ziraat Mühendisleri olarak çiftçilerimizi en iyi şekilde yönlendirerek, modern tarım ve iyi tarım uygulamalarını yaptırarak, ilaç kalıntısı olmayan güvenilir gıda yetiştirmeleri için çiftçilerimize teknik destek vermekteyiz. Çiftçilik zor bir meslektir, insanların gıda ihtiyaçlarını karşılamak ve ürünlerini yetiştirmek için nice zorluklarla mücadele etmektedirler fakat girdi maliyetlerinin (Zirai İlaç, gübre, mazot, işçilik) yüksek olmasından ve pazarlama olanaklarının olmamasından dolayı, çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Girdi maliyetlerine Üretim bazlı yeterli destekler verilip maliyetler düşürülmelidir.
Çiftçi üreticidir pazarlamacı değildir bundan dolayı Tarımsal kalkınma kooperatifleri vasıtasıyla, çiftçi ile tüketici arasındaki aracılar kaldırılıp, çiftçinin daha fazla kazanmasını ve tüketicinin de daha ucuz ürün almasını sağlatmak zorundayız. Eğer bunları yapmaz isek hem çiftçi emeğinin karşılığını alamayacak hem de tüketici sebze ve meyveyi daha pahalıya alacaktır. Çiftçilerimizin birim alandan daha fazla kazanmalarını sağlatmak için Üretim planlamalarının yapılması gerekmektedir, çiftçi kafasına göre ekim- dikim yapmamalıdır, bölgesel olarak mikro havza bazlı projeli ekim- dikim modeline geçmek zorundayız, hangi bölgede hangi ürünlerin nerelere dikileceği önceden belli olmalıdır, imar planları gibi tarım planlarını oluşturmak zorundayız.
Toprak ve gıda insanoğlunun vazgeçilmez unsurlarıdır fakat birinci sınıf bereketli topraklarımız inşaat alanlarına heba edilmektedir, dünya nüfusu devamlı artmakta fakat topraklar değişik sebeplerden dolayı azalmaktadır, bundan dolayı topraklarımızın kıymetini bilmek zorundayız, kaybolan toprağın geriye dönüşü yoktur. Toprağı binbir emekle işleyen, Tarımsal üretimin her kademesinde kadın- erkek çalışan, üreten ve elde ettiği ürüne değer katarak insanlara sunan, ülkemizin kalkınması için ter dökerek emek veren tüm Çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutlar, hayırlı mahsüller ve bol kazançlar dileriz."