Yazdır

Putin'in seçim zaferine Almanya'dan ilk tepki

Tarih: 19 Mart 2018 - 13:39

Rusya'daki seçimleri Vladimir Putin'in kazanmasına Dışişleri Bakanı Heiko Maas da dahil olmak üzere çeşitli Alman siyasetçilerden tepki geldi

Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 76,67'sini alan Vladimir Putin, dördüncü kez devlet başkanlığına seçildi. En az 2024 yılına kadar Kremlin'de kalması kesinleşen Putin'in elde ettiği zafere, Alman siyasetinin farklı isimlerinden tepkiler geldi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, her ay düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya'da sandıktan çıkan sonuca şüpheyle yaklaşılması gerektiği mesajını verdi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) bakan, "Rusya'daki seçimin yapıldığı koşullar düşünüldüğünde seçim sonucu bizim için şaşırtıcı olmadı. Bizim anladığımız kadarıyla adil bir siyasi rekabetten bahsetmek imkansız" şeklinde konuştu. Kırım'ın bu seçimlerde ilk kez Kremlin için oy kullanmasına da değinen Maas, "seçimin uluslararası hukuka aykırı bir biçimde ilhak edilen Kırım bölgesinde de düzenlenmesinin kabul edilemez olduğunu" ifade etti.

Putin rakiplerine fark attı

 

Putin'den seçmene teşekkür

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/putinin-secim-zaferine-almanyadan-ilk-tepki/1287935