Yazdır

Bosna Hersek'e EBRD'den 750 milyon euro kredi

Tarih: 01 Mart 2018 - 08:14

Bosna Hersek, alt yapı yatırımlarında kullanmak üzere EBRD ile 750 milyon euroluk kredi için mutabakat zabtı imzaladı

Bosna Hersek, EBRD ile 750 milyon euroluk kredi için mutabakat zaptı imzaladı.

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç'in, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Londra'da düzenlenen 3. Batı Balkan Yatırım Konferansı'nda, bölgedeki altyapı projelerinin
önemini vurgulayarak, zengin doğal kaynakları bulunan Bosna Hersek'in kaliteli projeler vasıtasıyla ekonomik kalkınmasına ivme kazandırılabileceğini ifade ettiği belirtildi.

Ekonomi Bakanlığının 'Ekonomi Blog'unda yer alan habere göre, Bahse konu konferans sırasında, EBRD ile 5C otoyol koridorunun toplam 70 km uzunluğu olan dört bölümünün inşası için toplam 750 milyon euro tutarında kredi için mutabakat zaptının imzalandığı, anılan tutarın 500 milyon euroluk kısmının Bosna Hersek Federasyonu Entitesi, 250 milyon eurosunun ise Republika Sırpska Entitesi tarafından kulandırılacağı açıklandı.

Bosna Hersek Federasyonu adına mutabakat zaptını imzalayan Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma ve İletişim Bakanı Denis Lasiç'in yaptığı basın açıklamasında, bu kapsamda tanımlanan projelerin uygulanmasına yakın zamanda geçileceği, bu sene içerisinde toplam bedeli 190 milyon
euro olan üç projenin, önümüzdeki sene içerisinde ise toplam bedeli 275 milyon euro olan iki projenin hazırlanacağı belirtildi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bosna-herseke-ebrdden-750-milyon-euro-kredi/1281941