Yazdır

THY üniformalarına İtalyan eli

Tarih: 28 Şubat 2018 - 05:47

Ethiad Havayolları ve Alitalia'nın üniformalarını yapanünlü İtalyan modacı Ettore Bilotta, şimdi THY için kolları sıvadı. Hürriyet yazarı Uğur Cebeci, THY'nin yeni üniformalarıyla ilgili gelişmeleri köşesine taşıdı. İşte Cebeci'nin o yazısı:

2003’te ilk kez Ethiad Havayolları’nın üniformalarını tasarlayan İtalyan modacı Ettore Bilotta, daha sonra Alitalia İtalyan Havayolları’nın kabin memuru, pilot ve yer personeli üniformalarını yaptı. Bilotta, şimdi Türk Hava Yolları (THY) ile yeni üniformalar için gizlilik anlaşmasına imza attı. Daha önceki yönetim Dilek Hanif’in çalışmalarına burnunu sokunca ortaya kaftanlı bir üniforma çıkmıştı.

Yıllar önce Türk Hava Yolları (THY) üniformalarının değişim çalışması bir skandalla sonuçlanmıştı. İyi bir modacı olmasına rağmen THY yöneticilerinin zorlaması ile kaftanlı üniformalar tasarlayan Dilek Hanif, bazı görüntülerin sızması sonucu çalışmasını yarım bırakmıştı. Aslında yerli modacılar arasında yapılan bir yarışma birden Dilek Hanif imzasına yönelmişti. Ama Dilek Hanif’in de inisiyatifi dışında şekillendirilmeye çalışılan üniformalar, ne tahliye standartlarına ne de büyüyen modern ve uluslararası kimlik kazanan THY’nin konseptine uygun olmamıştı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/thy-uniformalarina-italyan-eli/1281494