Yazdır

Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına CHP'den ilk tepki

Tarih: 04 Ocak 2018 - 18:22

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı tarafından CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Tezcan, yaptığı açıklamada,  "Türkiye'de hukuk, adalet kalmadı. Belediye başkanımız yasal yollara müracat edecek. Hükümet kumpasıdır" dedi.

"BU BİR HÜKÜMET KUMPASIDIR"

CHP sözcüsü Bülent Tezcan daha sonra kameralar önüne çıkarak şunları söyledi:

Kararda adalet yoktur, kumpastır.

Hiçbir hukuk devletinde, hiçbir ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir ifade ve tutum değildir. Ne demek? Bir belediye başkanı istifa ettiği zaman eğer ortada bir suç varsa, suç ortadan kalkıyor mu? Bu nasıl bir kirli pazarlıktır? Biz böyle bir kirli pazarlığın parçası olmayacağız dedik, belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur dedik, hala bunu söylüyoruz.

Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, aradıkları gerekçeyi, belediye başkanlarını istifa ettirmek için gerekçe bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.


Bu bir hükümet kumpasıdır. Bu hükümet kumpasçı bir hükümettir. Bu hükümet seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hazinedarin-gorevden-uzaklastirilmasina-chpden-ilk-tepki/1265354