Onca olumsuzluğa rağmen promosyon sektörünün hareketli olduğunu belirten Lecce Pen Kalemcilik Tic.A.Ş. Genel Müdürü Ümit Kaya, yaz aylarındaki durgunluğun ardından, Kasım ve Aralık aylarının diğer yıllara göre daha yoğun geçeceğini belirtti.
Promosyon ürünü seçerken müşterilerin tüketim ve kullanım alışkanlarının öğrenilmesi gerektiğini belirten Kaya, kullanışlı, göz önünde olan, iz bırakan ve farkındalık yaratan promosyon malzemelerinin seçilmesinin firmaların reklam ve tanıtım hedeflerine daha kolay ulaşabileceklerini söyledi. Lecce Pen Kalemcilik Tic. A.Ş. Genel Müdürü Ümit Kaya sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Promosyon ürünleri seçilirken kalitesine, müşterinin işine yarayıp yaramadığına, marka tanıtımını iyi yapıp yapmadığına ve hedef kitlenin özelliğine bakılmalı, ayrıntılara dikkat edilmelidir. Hedef kitle kim olursa olsun kalitesiz bir promosyon ürünü, firma ve markası ne kadar iyi olsa da müşterinin olumsuz düşünmesine neden olacaktır. Promosyon ürünlerinin kurumsal iletişimin önemli bir parçası olduğunu ve daha tasarım aşamasından itibaren birçok analiz yapılıp, verilerin toplanarak ürün şekline ve renk dağılımına dikkat edildiğini belirten Kaya “İyi ve kaliteli promosyon ürünleri dağıtan firmalar hedef kitleleri ile daha doğru bir iletişim kuruyorlar, akılda kalıyorlar ve firma ile müşteri arasında duygusal bir bağ kuruluyor. Bu da hem kısa vadede hem de uzun vadede itibar, bilinirliğin artması ve dolayısıyla satış hedeflerine daha kolay ulaşması anlamına geliyor.”
Mısır nişastasının kalem imalatında kullanıldığını biliyor muydunuz? Promosyon denilince ilk olarak akıllara kalem ürünleri geliyor. Genellikle ofislerde kullanılan promosyon kalemler üzerine yapılan baskılar ve telefon numaralar sayesinde firmaların duyusal bağ oluşturarak rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor. Lecce Pen Kalemcilik Genel Müdürü Ümit Kaya, mısır nişastasının kalem imalatında kullanıldığını belirtti. Ümit Kaya “Teknoloji, çevre bilinci ile birleştiğinde ortaya harikalar çıkabiliyor. Özellikle üreticilerin, ekolojik hassasiyet göstererek seçtikleri hammaddelerde yapabilecekleri manevralarla dünya, yeni nesiller için daha yaşanabilir hale geliyor. “ diye belirtti. Çevreci üretime en iyi örneklerden diğer bir tanesinin de içecek kartonlarının geri dönüşümü ile elde edilen “Ecoallene “ hammaddesi olduğunu söyleyen Kaya “ Kağıt dışında kalan polietilen ve alüminyumun tekrar işlenerek geri kazanılıyor ve karbon ayak izi azaltılıyor. 100 içecek kartonundan yaklaşık 15 kalem elde edilmekte ve bu sayede 9 kg sera gazı emisyonunun önüne geçilmektedir. 100’den Fazla Ülkede Lecce Pen markası Kurulduğu günden bu yana kalem üretiminde sıra dışı çalışmalara imza atan Lecce Pen’in farklı kalem modelleri ile 100’ün üzerinde ülkede Lecce Pen ürünlerinin satıldığını aktaran Kaya, firmanın temellerinin 1950’li yıllarda İtalya’da Fernando Lecce tarından atıldığını anlattı. Lecce Pen Türkiye olarak ise faaliyetlerine 1997 yılında başladıklarını söyleyen Kaya, başta Türkiye pazarı olmak üzere Türki Cumhuriyetler, Azerbaycan, Ortadoğu ülkelerine ürünlerinin satış ve pazarlamasını gerçekleştirdiklerini belirtti.