Yazdır

İslami finans araçları müslüman olmayanları da çekiyor

Tarih: 20 Aralık 2017 - 10:23

Müslüman olmayan ülkelerin devletleri tarafından ihrac edilen islami borçlanma araçları 2017 yılında son 3 yılın zirvesine ulaştı.

FINANSGUNDEM.COM


Müslüman olmayan ülkelerin devletleri tarafından ihrac edilen islami borçlanma araçları 2017 yılında son 3 yılın zirvesine ulaştı.

İslami finans araçları faiz geliri ya da islami olmayan alkol, domuz eti, kumar, pornografi gibi alanları fonlamaya dayanmayan araçlar olarak biliniyor ve spekülatif olmayan araçlar nedeniyle finansal istikrarın sağlanmasına yardımcı olabilecek araçlar olarak görülüyor.

İslami finans araçları geleneksel olarak Müslümanların çoğunlukta olduğu Orta Doğu, ve Güneydoğu Asya gib ülkelerde ağırlıkta olmakla birlikte artık dünyanın geri kalanı da buna dahil olmaya başlıyor.

Daha sakin piyasa koşulları ve arka planındaki sıkı düzenlemlerin toparlanması sayesinde cazip bulunan islami kalkınma araçlarının müslüman olmayan devletlerce yapılan ihracatı 2017 yılında son 3 yılın zivresine tırmanmış bulunuyor.

Dealogic tarafından yapılan açıklamaya göre Müslüman olmayan hükümetler tarafından ihraç edilen islami tahviller yılın ilk 11 ayında 2.25 milyar dolar düzeyinde oldu. 2016 da yıl boyunca 2 milyar dolar ve 2015 yılında 1 milyar dolar düzeyinde kalınmıştı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/islami-finans-araclari-musluman-olmayanlari-da-cekiyor/1260578