Ülke genelinde büyük ölçekli gayrimenkul çalışması yapan yatırımcıların Gelibolu köylerine yolunun düştüğünü belirten Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, bölgenin çekiciliğinin sadece lojistik olmadığını, buranın geleceğin en önemli turizm merkezi olarak kurgulandığını kaydetti.
Gelibolu Yarımadası’nda Saros ile Marmara arasında 5 kilometreye kadar düşen uzaklığın, her iki yakayı yürüme mesafesinde görme fırsatı sağladığını, sahil bandı, deniz temizliği, her şeyden de önemlisi İstanbul’a çok yakın mesafede bakir bir alan olması nedeniyle yatırımcıları buraya çektiğini anlatan Öngün, şunları söyledi:
“İstanbullu’nun hemen yanı başında gidebileceği çok fazla mekan kalmadı. Gelibolu bölgesi bu ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde kurgulanacak ve 18 milyonluk kentin huzur bulacağı, yeni alternatif yaşam alanı olacak.
Ayrıca Gelibolu Avrupa’nın Anadolu’ya açılan yeni kapısı olacak. Ulaşım buradan akacak. Köprünün 2023’te açılması planlanıyor ancak şimdiden bu coğrafyadaki arsalar, tarlalar büyük ölçüde değer kazandı. İki yıl önce 20 lira olan metrekare fiyatı şu an 40, 50 liralarda dolaşıyor. 2 yıl sonra 100-120 liradan aşağı satılmayacak. Biz gayrimenkulcüler her ne kadar Kanal İstanbul çok daha fazla gündemde de olsa Gelibolu’daki kazancın buradan daha fazla olacağı görüşündeyiz.” Hürriyet