Yazdır

Boing Türkiye'de iki kat büyüyecek

Tarih: 21 Kasım 2017 - 13:38

Boeing, Türkiye Milli Havacılık Planı'nın detaylarını paylaştı. Buna göre şirket; Türkiye'de mühendislik ve Ar-Ge varlığı oluşturacak, faaliyetlerini genişletecek

Boeing, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı, eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York ziyareti esnasında duyurusu yapılan Türkiye Milli Havacılık Planı hakkındaki detayları kamuoyu ile paylaştı.

Boeing ve Türkiye arasında, Türk Havacılık Sanayii'ni büyütmek için kurulan stratejik ortaklıkla, Boeing, önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye'deki ekonomik etkisini en az iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Milli Havacılık Planı kapsamında Boeing Türkiye'de, Havacılık Sanayii Geliştirme Programı, Mühendislik ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, Bölgesel Uçuş Eğitim Merkezi, Servis ve Bakımda Bölgesel İşbirliği gibi uygulamaları hayata geçirerek sektörle ilgili diğer birçok alanda işbirliği geliştirmeyi ve varlığını güçlendirmeyi planlıyor.

Milli Havacılık Planı, Türk havacılık sanayiini geliştirmek amacıyla oluşturuldu. Plan, Boeing yatırım ve programları ile Türk Devleti, Türk Havayolları, havacılık servis sağlayıcıları ve sanayi tedarikçileri ile karşılıklı faydaya dayalı stratejik bir çerçeve çiziyor.

Boeing'in Türkiye'deki varlığını güçlendirmeye yönelik hedefine katkı sağlayan Milli Havacılık Planı'nın odaklandığı öncelikli alanlar şu şekilde:

1. Türk sanayiinin küresel rekabet edebilirliğini geliştirecek ve havacılık ekosistemi oluşturacak Havacılık Sanayii Geliştirme Programı ile Türk sanayinin küresel havacılık tedarik zincirine entegrasyonuna destek sağlamak.

2. Türkiye'nin havacılık alanında büyümesini desteklemek amacıyla Türkiye'de mühendislik ve Ar-Ge varlığı oluşturmak.

3. Türkiye'de ve bölgedeki uçakların kapasite, verimlilik ve performanslarını daha yukarı taşımak üzere savunma ve ticari hizmet sağlayıcılarla iş birliği geliştirmek.

4. Hızla gelişen Türk havacılık sanayiinin sürdürülebilir büyümesi için kapasite ve ileri düzeyde kabiliyet geliştirmek için Türkiye ile işbirliği geliştirmek.

5. Türkiye'yi Kontrol Yüzeylerinde "Mükemmeliyet Merkezi" haline getirmek üzere Boeing'in bu alandaki işlerini Türkiye'de genişletmek ve Türk sanayii ile stratejik iş birliği geliştirmek. 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/boing-turkiyede-iki-kat-buyuyecek/1251102