Yazdır

Rusya iş dünyası: Bankacılık sektörü krizde

Tarih: 16 Kasım 2017 - 11:31

Merkez Bankası son yıllarda yüzlerce bankanın lisansını iptal ederek piyasada "temzilik ve düzen" sağladığını savunsa da, Rusya'da iş dünyasının temsilcileri bankacılık sektöründe kriz olduğunu düşünüyor

RBC gazetesinin Uluslararası Itzak Adizes Enstitüsü'ne sipariş ettiği anket, genel müdürler ve şirket sahiplerinden oluşan dar bir grup üzerinde gerçekleştirildi. 10 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında yapılan ankete büyük şehirlerde faaliyet gösteren 49 büyük şirketin temsilcileri katıldı.

"Bankacılık sektöründe bir kriz olduğu iddiasıyla ne kadar hemfikirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 22'si 5 üzerinden 5 yanıtını verdi. Soruya 4 yanıtını verenlerin oranı yüzde 31. Başka bir deyişle, şirketlerin yüzde 53'ü kriz olduğu düşüncesine katılıyor.

Kalan yüzde 47, 2 ve 3 yanıtları arasında dağılıken hiçbir katılımcı 1 yanıtını vermedi. Yani, kesinlikle kriz olmadığını düşünen şirket temsilcisi yok.

Katılımcıların yüzde 55'i bankacılık krizinin kendi işi üzerinde olumsuz etkide bulunduğunu söylerken, yüzde 44 herhangi bir etki olduğu düşüncesinde değil.

Şirket temsilcilerinin yüzde 57'si kredi bulmanın güçleştiğini söylerken, devlet bankalarından kredi almanın zorlaştığını düşünenlerin oranı yüzde 63. Yüzde 55 özel bankalarda da kredi bulmanın zorlaştığını söylüyor.

Bununla birlikte iş dünyasının temsilcileri Merkez Bankası'nın uyguladığı politikaların etkili olduğu fikrinde. Yüzde 14 merkezin politikalarını kesinlikle doğru bulurken, yüzde 29 doğru bulduğunu, yüzde 16 ise yanlış bulduğunu belirtiyor. Yüzde 41 ise daha nötr bir cevaptan yana.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/rusya-is-dunyasi-bankacilik-sektoru-krizde/1249522