Yazdır

Avrupa Parlamentosu ECB'yi uyardı

Tarih: 10 Kasım 2017 - 18:04

Avrupa Parlamentosu Avrupa Merkez Bankası'nın bankaları portföylerindeki kötü kredileri temizlemeye zorlayan düzenlemeden vazfeçilmesi gerektiğini bildirdi.

FINANSGUNDEM.COM

Avrupa Parlamentosu'nun ekonomik işler komitesi tarafından bugün yapılan açıklamada Avrupa Merkez Bankası'nın sektör genelindeki bankaları portföylerindeki kötü kredileri temizlemeye zorlayan düzenlemeden vazfeçilmesi gerektiği ifade edildi.

Avrupa bankalarında değeri 1 trilyon dolara ulaşan kötü kredilerle nasıl mücadele edileceği konusu euro bölgesi ülkeleri arasında ayrılıklara neden olmuştu. Şimdi ise bu konu ECB ve AB Parlamentosu arasında bölünme yaratıyor.

ECB tarafından bankaların üç ay boyunca ödemesi yapılmayan yeni kredilerdeki olası kayıplar için karşılık ayrılması konusunda zaman çizelgesi açıklanmış ve bu protestolara neden olmuştu. ECB'nin bu talebi AB yasa koyucuları sinirlendirdi, zira onlarda krediler konusunda kendi taslaklarını hazırlıyordu.

ECB yöneticilerinden Daniele Nouy, haftanın başlarında Brüksel'e giderek, bu anlaşmazlığı gidermeye çalışmış ve tasarıda erteleme ve düzeltme vaadinde bulunmıştu.
Ancak AB Parlamentosu adına bugün açıklama yapan Roberto Gualtieri ECB'nin bu planı tamamen ortadan kaldırması gerektiğini belirterek,
"Bankaların tamamını kapsayan böyle bir düzenleme kabul edilemez ki böylesi bir düzenleme ancak yasalar yolu ile yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/avrupa-parlamentosu-ecbyi-uyardi/1248041