Yazdır

İngiltere'de faiz artırımı bekleniyor

Tarih: 02 Kasım 2017 - 10:49

İngiltere Merkez Bankası 10 yıldan daha uzun bir süreden bu yana ilk kez faiz artırımına hazırlanıyor.

Banka'nın Eylül ayı toplantısında gevşeme politikalarının terse dönmesine yönelik oldukça güçlü işaretler verilmişti.

İngtiltere Merkez Bankası'nın rekor düşük seviyedeki faiz oranlarını artırmasına çok büyük bir olasılık gözü ile bakılıyor. Ancak piyasa katılımcıları Banka'nın bir sonraki adımının ne olacağına dair işaretleri yakından izlemeye devam ededeckler.

Bugün yapılacak toplantı BOE'nin en önemli toplantılarından biri olacak. Merak edilen sadece bankanın alacağı kadar değil daha çok piyasaların buna vereceği tepki olarak görülüyor.

Merkez Bankası küresel mali krizden bu yana genişlemeci politikalar izliyor ayrıca kredileri canlandırmaya yönelik varlık alımları yolu ile ABD benzeri bir niceliksel gevşeme programı yürütüyor. Hatta geçen yıl yapılan Brexit oylamasının hemen ardından faiz oranlarını daha da aşağı çekti çünkü bu oylamanın tüketici harcamalarını olumsuz etkileyebileceği korkusu yaşanıyordu.

Fakat Merkez Bankası Eylül ayında yapılan toplantı sorasındaki açıklamalarında gevşek para politikalarını tersine çevirmeye hazır olunduğuna dair güçlü ifadeler kullanıldı.

İşin aslına bakacak olursak piyasalar bu aşamada 25 baz puanlık bir faiz artırımının olacağına yüzde 85 çoğunlukla inanıyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ingilterede-faiz-artirimi-bekleniyor/1245405