Yazdır

Suudi Arabistan veliaht prensle çıldırdı

Tarih: 27 Ekim 2017 - 11:08

Petrol zengini Suudi Arabistan, veliaht prens Muhammed bin Salman El-Suud'la birlikte çehresini tamamen değiştirme hazırlığında. Ülke uzay teknolojilerine 1 milyar dolar yatırım kararı aldı

Suudi Arabistan Kraliyet Prensi Muhammed bin Salman El-Suud, toplumsal kısıtlamaları gevşetmeye ve kadın hakları gibi alanlarda daha ilerici bir duruş sergilemeye başladı. Kraliyet Prensi, petrol bağımlılığından kurtarmaya çalışırken, cesur bazı ekonomik hamleler yapıyor. Suudi Arabistan yeni dönemde petrol zenginliklerini eğitim, eğlence, turizm ve geleceğin ileri teknolojisi gibi büyüyen diğer sektörlere yatırım yapmada çok istekli.

Krallığın kuzeyinde 500 milyar dolarlık yeni bir şehir planını duyuran ülke şimdi de ABD merkezli uzay şirketleri Virgin Galactic, The Spaceship Company ve Virgin Orbit'le yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı.

Virgin Group'dan yapılan açıklamada, "Bu şirketlerimiz için heyecan verici bir haber. Harika personelimiz, müşterilerimiz ve ortaklarımız için bu yatırım, uluslararası yatırım camiasından vizyonumuz, yaklaşımımız ve teknolojimizden alan erişimini ticarileştirmenin doğru yolu olduğuna dair bir işarettir. Hem VSS Birliği hem de LauncherOne, başlatma aşamasında önemli teknik kilometre taşlarına ulaşmak için hazırlanıyor ve yeni nesil araç ve hizmetleri desteklemek için Ar-Ge ve ABD tesislerimizi inşa etmeye isteğimiz arttı. Artık Virgin Galactic'in insanları uzaya göndermesinin ve Virgin Orbit'in uyduları Dünya'nın çevresine yerleştirmesinden aylarca uzaktayız. Bu yatırım, gelecek nesil insan uzay uçuşu, daha ekonomik uydu başlatmaları ve trans-kıtasal noktadan-noktaya uzay gezisi programımızı hızlandırmamızı sağlayacaktır. Suudi Arabistan Krallığı'nda uzay merkezli bir eğlence endüstrisi geliştirme imkânı da sağlanacak." denildi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/suudi-arabistan-veliaht-prensle-cildirdi/1243516