Yazdır

Yapı Kredi’ye BAI Global’den uluslararası inovasyon ödülü

Tarih: 05 Ekim 2017 - 11:44

BAI Global’den, Yapı Kredi Mobil ve Self Servis World uluslararası inovasyon ödülü

Yapı Kredi, bankacılık sektörüne kazandırdığı devrim niteliğindeki uygulamalar sonucunda uluslararası otoritelerce ödüllere layık görülmeye devam ediyor. Banka, son olarak dünyanın önde gelen finansal hizmet inovasyonlarının ödüllendirildiği The BAI Global Innovation Awards’da Yapı Kredi Mobil ve Self Servis World ile iki birinciliğin sahibi oldu.

73 yıldır bankacılık sektöründe inovasyonların öncüsü

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, tam 73 yıldır bankacılık sektöründe inovasyonun öncülüğünü üstlendiklerini belirterek biyometriden, yapay zekaya iş süreçlerini değiştirecek tüm yeniliklerin takipçisi ve Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olduklarını söyledi. Doğan, bankanın 90 yılı aşkın bir süredir finansal kurumları araştırmalarıyla destekleyen BAI tarafından 2 önemli ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

 “Müşterilerin teknolojinin gelişmesi ile birlikte hızla değişen ihtiyaçlarını karşılamak, ancak geleceğin bankacılık deneyimini hayal etmek ve yeniden kurgulamakla mümkün. Türkiye’nin Dijital Bankası Yapı Kredi olarak, kurum kültürümüz gereği dijital alanda yenilikçi fikirlerin filizlenmesini ve bankacılığı ileri taşıyacak inovasyonlara dönüşmesini destekliyoruz.

 Bankacılık deneyimini en üst seviyeye taşıyan bu inovasyonlar bizi müşterilerimizle daha da yakınlaştırdığı gibi, uluslararası arenada Türk bankacılık sektörünü temsil etmemizi sağlıyor. The BAI Global Innovation Awards gibi dünyayı ileri taşıyacak inovasyonların seçildiği saygın bir kurumdan ödül almak bizim için bir onur.

 “Kullanıcı Deneyiminde İnovasyon” kategorisinde Yapı Kredi Mobil ile birincilik ödülünü kazandık. Bankanın uzaktan kumandası olarak konumlandırdığımız Yapı Kredi Mobil’in Göz ID özelliği sayesinde Avrupa’da ve Türkiye’de ilk defa Yapı Kredi müşterileri, göz damar bilgisi okutarak bir mobil bankacılık uygulamasına giriş yaptı. Bu inovasyonla mobil bankacılıkta hem güvenliği hem de kullanım kolaylığını artırmış olduk.

 “Pazarlamada İnovasyon” dalında birinciliği kucaklayan “Self Servis World” ile de yine Türkiye’de ilk defa World Üye İşyerleri için kendi kampanyalarını kendileri oluşturmayı ve hedef kitlelerine duyurmayı sağladık.

 Önümüzdeki süreçte Yapı Kredi olarak yenilikçi anlayışımızı bankacılığın her alanına yayarak müşterilerimizin hayatına değer katan, insan için inovasyonlar geliştirmeye devam edeceğiz.”

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yapi-krediye-bai-globalden-uluslararasi-inovasyon-odulu/1236272