Yazdır

Tüfenkci: Türkiye yatırım için en avantajlı zamanınında

Tarih: 01 Eylül 2017 - 08:38

Tüfenkci, yaratılmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen Türkiye'nin istikrarlı ve öngörülebilir olduğunu belirterek, "Türkiye, yatırım yapılabilir olma noktasında en avantajlı zamanını yaşıyor dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaratılmaya çalışılan olumsuz algıya rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarlı, öngörülebilir ve izlenebilir olduğunu belirterek, "Türkiye, yatırım yapılabilir olma noktasında en avantajlı zamanını yaşıyor" dedi. Kurban Bayramı sonrasında Türkiye gündeminin ekonomi ekseninde şekilleneceğine işaret eden Tüfenkci, uluslararası arenada Türkiye'nin ekonomik görünümünün güçlendiğini ifade etti. Tüfenkci, "Ülkemiz yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme performansı yakaladı. Yakında açıklanacak olan ikinci çeyrek verileriyle başarının aynı şekilde sürdüğünü göreceğiz" diye konuştu. 

HEDEFLERDE SIKINTI OLMAZ 

Tüfenkci şöyle devam etti: "Türkiye, yatırım yapılabilir olma noktasında en avantajlı zamanını yaşıyor. Türkiye'ye güvenerek üretim yapanları Türkiye hiçbir zaman mahcup etmedi. Vietnam ziyaretimizde Uzak Asya'da dahi Türkiye ile iş yapmak isteyen önemli iş adamları olduğunu gördük. Türkiye bu istikrarı 2019'da da koruduğunda 2023 hedeflerine yaklaşma noktasında bir sıkıntı olmayacaktır." 

İhracatın 2017'de atılım gerçekleştirdiğini, temmuzda dış ticaret hacminin yaklaşık yüzde 40 artarak 34 milyar doların üzerine çıktığını anımsatan Tüfenkci, sanayicilerin üretim ve cirosunun artış gösterdiğini, reel sektördeki gelişmelerin sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

BÜYÜME DEVAM EDECEK

Tüfenkci, darbe girişimin başarısız olmasının ardından Türkiye'ye ekonomik terör uygulanmaya başladığını belirterek, hükümetin aldığı tedbirlerle bunun da engellendiğini dile getirdi. Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Moody's bile istemeye istemeye Türkiye'nin büyümesini yukarı doğru revize etti. Türkiye 2017'ye yüzde 5 büyümeyle girdi. Göreceksiniz ikinci çeyrekte bunun üzerinde, üçüncü çeyrekte yüzde 7'nin üzerinde büyümeyi sağlamış olacak.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tufenkci-turkiye-yatirim-icin-en-avantajli-zamanininda/1226577