Yazdır

Kurbanlık hayvan fiyatları ne kadar?

Tarih: 27 Ağustos 2017 - 17:47

Kurban Bayramı'na sayılı günler var. İbadetini yerine getirmek isteyen yurttaşlarımızda kesecekleri kurban fiyatlarını merak ediyorlar. Bu sene kurbanlıklar ne kadar?

2017 Kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar kaç lira? 1000 TL altı kurbanlık var mı? İnternetten kurban alınır mı? Kurbanlıklar İstanbul'a gelmeye başladı. Peki kurbanlık fiyatları ne kadar? Kızılay, Diyanet ve Mehmetçik Vakfından Kurban açıklamaları. Kurban pazarlarında pazarlık bu sene de oldukça zorlu geçeceğe benziyor. Büyük marketler de kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Diyanet Vakfı, Kızılay, Mehmetçik Vakfı gibi kurumlar da vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini açıkladı ve paylaştı. Bu sene koyun ne kadar? Koç fiyatları kaç lira? Küçükbaş hayvanlar bu sene ne kadar? gibi sorular da sorulmaya başlandı. Bakanlığın düve kesimini yasaklamasından sonra bu durumun kurbanlık fiyatlarını da olumlu yönde etkileyeceği tahmin ediliyor. Büyükbaş hayvan fiyatları ne kadar? İşte kurbanlıklarla ilgili merak edilen her şey ve daha fazlası…

BÜYÜK MARKETLERDE YAKLAŞIK BİN TL

Migros 12 kilogramlık koçu 995 TL’den, 16 kilogramlık koçu ise bin 155 TL’den satacağını açıkladı. 21 kilogramlık 1/7 oranında eşit hisse büyükbaş ise bin 295 TL’den satılacak. Öte yandan tercih eden müşteriler, kurbanlarını ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı) ve Koruncuk (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı'na bağışlayabilecek.
CarrefourSA’da ise “Küçükbaş Karaman Kurban Paketi” 990 TL, 1/7 oranında “Büyükbaş Kurbanlık Hisse” bin 190 TL, “Küçükbaş Kıvırcık Kurban Paketi” bin 90 TL, “Küçükbaş Keçi Kurban Paketi” 950 TL olarak belirlendi.

KIZILAY AÇIKLADI

Türk Kızılay İstanbul Şubesi, bu yıl kurban hisse bedelini yurt içinde 735, yurt dışında ise 500 lira olarak belirledi. Kurban bedeline son 5 yılın en büyük zammının geldiği de görüldü. Hayırseverler ayrıca, “0212 5223030” numaralı telefonu arayarak, görevli personellerin yardımıyla ya da Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı, Akbank çekmeköy Şubesine banka yoluyla da kurban bağışı yapabilecek.

DİYANET VAKFI DUYURDU

Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirledi. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

MEHMETÇİK VAKFI 26 TEMMUZ'DA BAŞLADI

Mehmetçik Vakfı 1995 yılından itibaren yapmış olduğu vekâleten kurban kesim faaliyetine bu yıl da devam ediyor. Mehmetçik Vakfı vekâleten kurban bağışı kabulüne 26 Temmuz 2017 tarihi itibariyle başladı.
Mehmetçik Vakfı'nın kurban bedeli ise 890 TL veya 245 ABD Doları veya 215 Euro.

BAKANLIKTAN MOBİL UYGULAMA

Hürriyet gazetesinden Hacer Boyacıoğlu’nun haberine göre, her Kurban Bayramı’nda yaşanan ve vatandaşların mağdur edilmesine neden olan yanlış hayvan seçimlerini ortadan kaldırmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı. Buna göre https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr adresine girilmesi veya “Haysag” isimli mobil uygulamanın cep telefonlarına indirilmesi istenilen bilgilerin öğrenilmesi için yeterli olacak. Hayvanın küpe numarası bilgisayara veya mobil uygulamaya girildiğinde de, kurbanlık hayvanın türü, ırkı, cinsiyeti ve yaşı anında görüntülenebilecek. Android telefonlarda, hayvanın aşı durumu da, bugünden itibaren görülebilecek bilgiler içinde yer alacak. Kısa süre içinde İOS kullanan telefonlarda da bu bilgininin görülebileceği ifade ediliyor.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala internet üzerinden kurban satışları da hızlandı. İnternette gösterilen hayvanın resmi ile gerçekte kesilen hayvanın alakası olmayabiliyor. TESK Başkanı Palandöken vatandaşı kurbanını pazarda kendisi seçmesi konusunda uyarıyor.
Kurban Bayramı'nın başlamasına sayılı günler kaldı. Türkiye'de kurban çadırları dolup taşıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, internet üzerinden kurbanlık alıp kesecek olan vatandaşları “sahtecilik” konusunda uyardı. Palandöken kurbanlık alacak kişilerin eski usullerdeki gibi bizzat gidip kendi gözleriyle görmesini önerdi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken internet üzerinden kurban alan vatandaşları uyardı.

GÖRMEDEN DOKUNMADAN ALMAYIN

“Başka bir hayvanın fotoğrafı konularak satışa çıkarılan kurbanlıklar oldukça fazla” diyen Palandöken yerinde görülmeden ve birebir pazarlık yapılmadan alım yapılmaması gerektiğini söyledi. Bir kurbanın kesilebilmesi için gerekli şartları taşıyıp taşımadığının internet üzerinden anlaşılamayacağını ifade eden Palandöken, “Hayvanın tüylerine, burnuna, kuyruğuna ve benzeri özelliklerine bakılarak sağlıklı olduğuna karar verilmeli.” cümlelerini kullandı.
Kurbanlıklar için kaç para ödenecek?

BAYRAMINIZ MAHVOLMASIN

İnternet üzerinden seçilip satın alınan kurbanlık, bayramınızı mahvedebilir. Dolandırıcılar parayı aldıktan sonra ne kurbanlığı teslim ediyor ne de kesim yeri diye gösterdikleri yerde duruyor. Hal böyle olunca olan vatandaşa oluyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı dolandırıcılara karşı önlem almalı” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kurbanlik-hayvan-fiyatlari-ne-kadar/1225232