Yazdır

BBVA Open Talent AI'nin galibi İsrail'den Change oldu

Tarih: 06 Temmuz 2017 - 16:59

FinTech kuruluşları için dünyanın en büyük yarışması olarak görülen BBVA Open Talent 2017, "2017 Open Talent AI" yarışmasını kazanan girişim belli oldu

Dünya bankacılık devi İspanyol BBVA'ın sponsorluğunda Haziran ayı sonunda Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen "Open Talent AI" mücadelesinde yoluna devam eden finalist en iyi 10 FinTech AI çözümü içinde İsrail'den Change yarışmanın galibi oldu. AI yarışmasında 26 farklı ülkeden yüzü aşkın girişim yarıştı.

BBVA Open Talent 2017'den yapılan açıklamaya göre finalist 10 fintech şöyle sıralanmıştı:

Sentimer/İspanya: Sentimer Technologies, müşteri edinme, çapraz satış ve bankacılık, sigorta şirketleri ve finansal hizmetler sağlayıcıları için hizmet için yapay bir istihbarat chatbot platformu.

DataSine/Birleşik Krallık: DataSine'ın algoritmaları, müşterilerin daha iyi anlaşılabilmesi için eşsiz bir makine öğrenimi ve psikoloji kombinasyonu kullanıyor.

Axyon AI/İtalya: Axyon AI, Finans için Derin Öğrenme ile güçlendirilmiş yapay zeka çözümleri sunuyor. 2013 yılında ana şirket (DM Digital SRL) tarafından Ar-Ge çalışmaları başlatan Axyon, finans sektörüne son derece kesin tahmin çözümleri sunmada pazar lideri olma potansiyeline sahip üç farklı rekabet üstünlüğüne güveniyor.

Change/İsrail: Change, harcama alışkanlıklarını kusursuzca geliştiren, tasarrufları artıran ve ücretleri düşüren bir "Kişisel CFO" geliştiriyor.

SBDA Group/İrlanda: SBDA, bireysel bankacılıkta kişiselleştirilmiş iletişim eksikliğini gidermek için AI( Yapay Zeka) tabanlı bir platform. Perakende bankaların, müşterilerine kişisel finansal asistanlar olmak için AI'nın gücünden yararlanmasına yardımcı olan platform.

AI Talentum/İspanya: Bilgisayar bilimi ve matematiğe dayalı tahmini modellerin geliştirilmesi.

Nexoos/Brezilya: KOBİ'leri doğrudan yatırımcılarla birleştirerek basit ve uygun maliyetli işletme kredileri sağlamak için teknoloji ve veri kullanan bir pazar.

Neosurance/İtalya: İçeriğe dayalı itme tabanlı mikro politikalar satmak isteyen sigortacılar için sanal sigorta acentesi

Spin Analytics/Birleşik Krallık: Spin Analytics, Büyük Veri üzerindeki tahmini analitik, AI ve ML tekniklerini kullanarak kredi riski yönetiminde dijital dönüşüm getiriyor.

SmartPoll/Şili: SmartPoll sanal bir asistan vasıtasıyla şirketinizle gerçek zamanlı olarak iletişim kurar. Yapay zekayı, Büyük Verileri ve mobil'ı birleştiriyor.

Söz konusu 10 finalist arasında seçici kurul, İsrail'den Assaf Priel, Dmitri Chebotarev ve Yaniv Levi tarafından ortaklaşa kurulan Change'i BBVA Open Talent 2017 AI'nın galibi olarak ilan etti. BBVA'nın Açık Yetenek Başkanı Marisol Menendez yaptığı açıklamada: "Change seçildi, çünkü çözümleri bir banka olarak teknolojiyle yapmaya çalıştığımız şeylerin kalbinde ve insanların stresini azaltmak için kullanıyor ve finansal kararlar vermeleri için destekliyor" dedi.

Öte yandan BBVA, şu anda dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir konuda en iyi FinTech çözümünü bulmaya yönelik bir Global Trends yarışması düzenliyor. Bu yarışmaya 17 Temmuz'a kadar giriş yapılmaya devam ediyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bbva-open-talent-ainin-galibi-israilden-change-oldu/1209896