Yazdır

Eximbank ihracata desteğini yüzde 15 artırdı

Tarih: 04 Temmuz 2017 - 12:42

Türk Eximbank, 2017 yılının ilk yarısında ihracata sağladığı finansman desteğini yüzde 15 artırdı.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre, Banka'nın 2017 yılının ilk yarısında ihracatçılara sunduğu toplam finansman desteği geçen yıla göre %15 oranında artarak 16,3 milyar dolardan 18,8 milyar dolara yükseldi. Bu desteğin 11,7 milyar doları nakdi kredi, 7 milyar doları ise alacak sigortası olarak sağlandı. Bankanın sağladığı nakdi kredilerde %34 ile son dört yılın en yüksek artışı gerçekleştirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"İhracatçılarımızın gerek üretim, gerekse satış süreçlerindeki finansman ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünler sunan Türk Eximbank’ın hizmet yelpazesinde nakdi kredi, alacak sigortası ve ihracatçıların alıcılarına yönelik krediler bulunmaktadır.

İhracatçılarımıza sağlanan finansman desteği 2017’nin ilk 6 ayında dolar bazında %15 arttırıldı... Bankamızın 2017 yılının ilk yarısında ihracatçılarımıza sunduğu toplam finansman desteği geçen yıla göre %15 oranında artarak 16,3 milyar dolardan 18,8 milyar dolara yükselmiştir. Bu desteğin 11,7 milyar doları nakdi kredi, 7 milyar doları ise alacak sigortası olarak sağlanmıştır. Bankanın sağladığı nakdi kredilerde %34 ile son dört yılın en yüksek artışı gerçekleştirildi.

Türk Eximbank’ın mevcut 28 kredi programı ile sunduğu destekler sonucunda 2017 yılının ilk ayında kredi stoku TL bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre %34 oranında artarak, 66 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bu rakam son dört yılın en hızlı artış oranı olarak karşımıza çıkmakta. Bankacılık sektöründe ise en son kredi rakamı 22 Haziran’a ait, bu da yıllık bazda kredi hacminde %22,5’lik bir artışı gösteriyor.

Alacak sigortası kapsamında sigortalanan sevkiyat tutarları %33 oranında yükseltildi.

Bankamızın bir başka faaliyet alanı da ihracatçılarımızın yurtdışındaki alıcılarının ticari ve politik risklerini üstlenmeden faaliyetlerini yürütmelerine imkan tanıyan alacak sigortasıdır. Bu alanda da Ocak-Haziran döneminde sigortaladığımız sevkiyat yaklaşık 7 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre %33 artmıştır. "

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/eximbank-ihracata-destegini-yuzde-15-artirdi/1209077