Yazdır

Lyon: 2 - Beşiktaş: 1

Tarih: 13 Nisan 2017 - 22:50

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında 1-0 öne geçtiği Lyon deplasmanında sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Fransız ekibi gollerini dakika 83 ve dakika 84'te buldu. Karşılaşmanın rövanşı 20 Nisan'da Vodafone Arena'da oynanacak

Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında 1-0 öne mücadelede Lyon'a deplasmanda 2-1 yenildi. Beşiktaş, 15. dakikada Babel ile 1-0 öne geçerken, Fransız ekibi gollerini 83'te Toliscco ve 84'te Morel ile buldu. Beşiktaş kalecisi Fabri, Lyon'un attığı ikinci golde inanılmaz bir hata yaptı.

Lyon'daki gece oldukça çirkin başladı! Dışarıdaki olaylar, stat içine de yansıdı. Beşiktaş taraftarları stat dışında polisin biber gazlı müdahalesine maruz kaldı. Fransız holiglar saha dışında olduğu gibi saha içinde de olaylar çıkardı.

Yüzlerce taraftar, Beşiktaşlıların bulunduğu üst tribünden yabancı madde atıldığı gerekçesiyle sahaya indi, kale direklerine saldırıp, fileleri sökmeye çalıştı. Yaşanan olaylar nedeniyle mücadele 45 dakika gecikmeyle başladı.

Mücadelenin 15. dakikasında Talisca'nın harika pasında Ryan Babel topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş karşılaşmada 1-0 öne geçti. Lyon taraftarları adeta buz keserken, 20 bin 'Kartal' stadı 'Beşiktaş' diye inletti.

20. dakikada Fekir'in topu direkten dönerken, 21. dakikada Marcelo'dan kötü haber geldi. Sarı kart gören başarılı futbolcu rövaşta cezalı duruma düştü. Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci yarıda Lyonlu futbolcular adeta yerden kalkmadı! Ancak İspanyol hakem Lahoz verdiği kararlarla adeta ders verdi.

48. dakikada Talisca'nın boş kaleye gönderdiği top direğin yanından dışarı gitti.

71. dakikada Fabri'yi çalımlayan Lacazette'nin şutunu yan direğe çarpacak dışarı gitti. 79. dakikada Tolisso'nun kafa vuruşuna yine direk izin vermedi.

Ancak 83. dakikada Tolisso bu sefer golü buldu ve durum 1-1' geldi. 84. dakikada ise Fabri akılalmaz bir hataya imza attı. İspanyol file bekçisinin uzaklaştırmaya çalıştığı topu kapan Morel, boş kaleye şutunu çekerek Lyon'u 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve maç bu skorla sona erdi: 2-1.

Her şey bitmedi, son sözümüzü söylemedik... Beşiktaş - Lyon maçının rövanşı 20 Nisan Perşembe günü saat 22.05'te Vodafone Arena Stadı'nda oynanacak.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/lyon-besiktas-macinda-ilk-11ler-belli-oldu/1185096