Yazdır

Ağbal: Güvenli liman arayan parasını Türkiye'ye getiriyor

Tarih: 31 Mart 2017 - 02:52

Maliye Bakanı Ağbal, "Türkiye'ye 14 yıldır 'net hata noksan' kaleminden para giriyor" eleştirilerine sert yanıt verdi: Doğrudan sermaye yatırımları da var. Niçin bundan bahsetmiyorsun" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, güvenli liman arayanların paralarını Türkiye'ye getirdiğini söyledi. Ağbal, Ankara Ticaret Odası (ATO) Aylık Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmanın ardından soruları yanıtladı. 

Ağbal, "Birkaç gündür televizyonlarda adı 'eski ekonomist, eski bürokrat' olan birtakım siyasetçi zevat, kalkıp diyor ki, 'Türkiye'ye son 14 yılda bu kadar net hata noksandan para geldi'. Ne olmuş gelmişse, gelmese miydi? Gelmediği yıllarda başını kaldıramıyordun, 70 sente muhtaçtın. Gelen parayı niye söylemiyorsun? Normal doğrudan sermaye yatırımları, portföy yatırımı geliyor, gelmeye de devam ediyor, 16 Nisan'dan sonra daha fazla gelecek. Milletin aklıyla alay mı ediyorsunuz siz?" diye konuştu.

Türkiye'nin düzenlemelerle yatırım cennetine dönüştürüldüğünü ifade eden Ağbal, "Kişi başına milli geliri 11 bin dolara getiren siyasi iktidar, bunu 25 bin dolara çıkaramaz mı? Daha fazlasını yapar. Bu arkadaşlara hayret ediyorum. Bu arkadaşlar hayatta kendilerine, bu millete güvenmediler. Bu ülkenin potansiyelini hiçbir zaman için kavrayamadılar. Bunların işi gücü Paris, New York sokaklarında gezip dolaşmak, oralarda yatıp kalkmak. Kusura bakmayın Türkiye'nin gerçeğini Paris sokaklarında gezerek, Paris'teki kafelerde dolaşarak öğrenemezsiniz. Ayağınızı Türkiye'ye basın, gücünüzü Türkiye'den alın. Bu milletin potansiyeli de var, bunu 11 binden alır 25 bine de çıkarır. Bu millet her şeyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/agbal-guvenli-liman-arayan-parasini-turkiyeye-getiriyor/1181169