Yazdır

Trump'tan İstanbul yasağı!

Tarih: 21 Mart 2017 - 08:53

Donald Trump'tan bir yasak daha: Bu sefer listede İstanbul da var!

ABD Başkanı Donald Trump'ın tartışma yaratacak bir yasağa daha imza attığı öne sürülüyor. AP'nin haberine göre yasak bu sefer İstanbul'u da kapsıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda, yolcuların cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladığı iddia ediliyor. AP'ye konuşan bir yetkili söz konusu yasağın, dünya genelideki 10 uluslararası havalimanından ABD'ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını söyledi. Yetkilinin iddiasına göre, söz konusu havalimanları arasında İstanbul'daki Atatürk Havalimanı da var.

GEREKÇE: GÜVENLİK TEHDİDİ

Trump'ın yasak kararının 'bir güvenlik tehdidi' sonucu verildiği belirtilirken, uygulamanın bugünden itibaren başlayacağı ifade edildi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili olarak açıklama yapmaktan kaçınırken, Dışişleri Bakanlığı'nın havayolu şirketlerini bilgilendirmeye başladığı ifade ediliyor.

THY'DEN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkedeki 10 havalimanından ABD'ye uçacak yolcuların uçaklara cep telefonundan büyük elektronik alet alımının yasaklandığı haberleriyle igili olarak, THY Basın Müşavirliği bu konuda hiçbir yasaklamanın gelmediğini açıkladı.
Açıklamada, "ABD uçuşlarında yolcuların boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabin içine almalarının yasaklanması, konulu haberlerle ilgili olarak operasyonlarımıza yansıyan herhangi bir olumsuzluk veya farklı bir uygulama bulunmamakta. Kabin içinde elektronik eşya taşıma prosedürlerimiz herhangi bir değişiklik olmaksızın uygulanmaktadır" denildi.
Öte yandan THY'nin ABD uçuşlarının güvenlik kontrollerin yapan "Gözen Güvenlik" yetkilileri ise kendilerine bu konuda herhangi bir bilgi gelmediğini söylediler.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/trumptan-istanbul-yasagi/1178152