TEB, Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara özel bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla özel çözümler geliştirmeye devam ediyor. Kadın patronların iş süreçlerinde destek olmak ve potansiyellerini açığa çıkarmak üzere başlattığı TEB Kadın Akademisi ile 2016 yılsonu itibariyle Türkiye’nin farklı birçok ilinde düzenlenen 16 etkinlikte, 2 binden fazla iş kadınına ulaşıldı.
TEB, geçtiğimiz yıl TEB Kadın Akademisi etkinliklerinin birlikte düzenlenmesi için TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile de işbirliği yaparak, 8 farklı ilde 600’den fazla kadın patrona ulaştı. TEB TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile TEB müşterisi olsun olmasın tüm kadın patronların işlerini geliştirmeye yönelik bilgi ihtiyacı karşılandı ve onlara ilham verebilecek başarılı iş kadınları ile bir araya gelmeleri sağlandı.
Ünal: “Kadın patronların ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele alıyoruz”
TEB Kadın Akademi’lerini TOBB ile birlikte düzenlemekten mutluluk duyduklarını ifade eden TEB KOBİ Bankacılığı Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Simla Ünal, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın işgücünün ekonomideki yeri giderek artıyor. Ancak kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında bazı halkaların eksik olduğunu görüyoruz. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, ‘Danışman Banka’ anlayışımızı Kadın Bankacılığı alanına taşıdık. TEB Kadın Bankacılığı ile kadın patronlara odaklanıyor, iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla ele alıyoruz. Onlara birebir ulaşarak destek olmak amacıyla Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediğimiz Kadın Akademileri, ülkemizdeki kadın istihdamı ve işgücünün artırılması noktasında büyük önem taşıyor. TOBB ile oluşturduğumuz bu sinerjinin, kadınların işgücüne katılım bilincinin geliştirilmesine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde kadın patronları ve sürdürülebilir işletme modellerini desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Aras: “Kadınlar arasında girişimciliğin gelişmesine öncülük ediyoruz”
Konuyla ilgili açıklama yapan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak bilgiyi ve finansı kadın girişimcilere TEB Kadın Akademisi ile beraber ulaştırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Amaçlarının, kadın patronları destekleyerek ekonomiyi güçlendirmeye katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Aras, “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak misyonumuzu, ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika geliştirmek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek olarak belirledik” dedi.
Kadın girişimci sayısının son 5 yılda yüzde 40 artmasına rağmen kadın patronların nüfusa oranının yüzde 9 gibi düşük bir rakamda kaldığına dikkat çeken Aras, sözlerine şöyle devam etti:
“Burada alacak daha çok yolumuz var. TEB Kadın Bankacılığı ile Türkiye genelinde yaptığımız TEB Kadın Akademisi etkinlikleri ile 8 ilde 600’e yakın kadın girişimciye dokunduk. ‘Nakit Akışını İyi Yönetmenin İpuçları’ ve ‘Stratejik Büyüme’ atölyeleri ile kadın girişimcilerimize katma değer sağlıyoruz. Bu yıl da artan il sayımız ile daha fazla kadına dokunmayı hedefliyoruz.”