Yazdır

Bingöl'de kahvelerde çay yerine süt içiliyor

Tarih: 17 Şubat 2017 - 12:22

Bingöl'de faaliyet gösteren çay ocağı ve kahvehanelerde çay yerine sıcak süt içen müşteriler, hem ısınıyor hem sağlıklı besleniyor hem de yöredeki süt üreticilerine destek oluyor.

Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre, ülkedeki evlilerin yüzde 47’den fazlasının seks hayatının olmadığı ortaya çıktı. Araştırmaya katılan çiftlerden yüzde 47.2’si bir aydan fazla süredir seks yapmadan yaşadıklarını ve bunun yakın gelecekte değişeceğini de düşünmediklerini belirtti.

Yapılan araştırmaya göre, kadınların yüzde 22’si seksi "zahmetli bir iş" olarak görüyor. Erkeklerin ise yüzde 35.2’si ise seks yapmak için "çok yorgun" olduklarını belirtiyor.

Sonuçlara göre, çiftler birbirini cinsel partner olarak değil, yalnızca aile üyesi olarak görüyor ve çocuk doğumundan sonra cinsel yaşamlar durma noktasına geliyor.

Yapılan araştırmanın sonucu geçen yılla karşılaştırıldığında, seks olmadan evlilik yaşayan çiftlerin sayısında yüzde 2.6'lık bir artış gözlemleniyor. Yetkililer araştırmadan çıkan sonuçların ülkedeki doğum oranını etkilemesinden endişe duyuyor. Bingöl'de faaliyet gösteren çay ocağı ve kahvehanelerde müşteriler çay yerine daha çok süt içmeyi tercih ediyor.

Son yılların en soğuk ve karlı kışının yaşandığı Bingöl'de bulunan yaklaşık 300 çay ocağı ve kahvehanede, müşterilere özellikle kış aylarında çay, kahve ve meyve çayları dışında sıcak süt de servis ediliyor.

Çay ocağı ve kahvehanelerde çay yerine sıcak süt içen müşteriler, hem ısınıyor hem sağlıklı gıda tüketiyor hem de yöredeki süt üreticilerine destek oluyor. Uygulamadan hem üreticiler hem işletmeciler hem de müşteriler memnun.

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Yılmaz Çapak, son yıllarda birçok kahvehanede süt tüketildiğini söyledi.

"Günlük 5 tonun üzerinde süt tüketiliyor"

Kahvehanelerde çayın yanı sıra sütün bulundurulmasının önemli olduğunu kaydeden Çapak, çay ve kahve dışında kahvehanelerde ciddi bir şekilde süt tüketildiğini, bunun devam etmesini istediklerini belirtti.

Çapak, "Sağ olsunlar esnafımız da hijyen konusuna çok önem veriyor. Kahvehane işletmecileri kazandığı gibi üreticiler de kazanıyor. Bunun için esnafımızı teşvik ediyoruz. Özellikle kış aylarında vatandaşımız çaydan ziyade süt içmeyi daha çok tercih ediyor. Kahvehanelerimizde ve pastanelerimizde günlük 5 tonun üzerinde süt tüketiliyor." diye konuştu.

Kahvehane işletmecisi Aydın Güngör de müşterilerin talebi üzerine kahvehanede süt kaynatmaya başladığını söyledi. İş yerine gelen her iki kişiden birinin süt mutlaka içmeyi tercih ettiğini anlatan Güngör, günde ortalama 15 litre süt sattığını bildirdi.

Çay bardağında süt

Kışın çay bardağında süt içmek için kahvehaneyi geldiğini aktaran Hacı Ayan, hayvancılık memleketinde süte değer verilmesi gerektiğini dile getirdi. Sadece kahvehanelerde değil evlerde de sütün tüketilmesini isteyen Ayan, "Sütümüz kalitelidir, güzeldir. Çok yer gezdim Bingöl sütü gibi temiz, kaliteli süt hiçbir yerde bulamadım." dedi.

Merkeze bağlı Çukurca köyünde ikamet ettiğini belirten Ali Baytemur ise iş için kent merkezine geldiğinde mutlaka sıcak bir bardak süt içtiğini söyledi. Süttün üzerine bir çay kaşığı kahve dökülerek içilmesinin daha lezzetli olduğunu belirten Baytemur, "Süt saf, organiktir. Bingöl'e uğrayanlar mutlaka süt içsin." dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bingolde-kahvelerde-cay-yerine-sut-iciliyor/1169196