Yazdır

Demokrat Senatör’ün Suriye izlenimleri kızdırdı

Tarih: 01 Şubat 2017 - 10:58

ABD’nin Suriye politikasının mimarı Demokrat Başkan Obama’nın partisinin üyesi Senatör Gabbard’ın Şam ziyareti, Esad’da görüşmesi Senato’da kriz çıkardı…

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan hükümetini IŞID’ı fonlamak ile suçlayan ve bunun ileride bir daha gerçekleşmemesi için meclise kanun teklifi veren Demokratik Parti Senatörü Tulsi Gabbard geçtiğimiz günlerde Suriye Başkanı Beşar Esad ile buluştuğunu açıkladı. Bu ziyaret pek çok senatörü kızdırdı. Ziyaretin ardından ülkesine dönen Gabbard basın açıklaması yaptı:

“Suriye ziyaretim bir konuyu açıkça ortaya çıkardı: Suriye’deki verimsiz rejim değiştirme savaşımız Amerikan çıkarlarına hizmet etmiyor ve kesinlikle Suriyelilerin de çıkarına değil.”

“Ülkeyi gezdikçe ve insanlar ile konuştukça insanların hayatlarının nasıl mahvolduğuna dair kalbime sızlatan hikayeler duydum. Bana Amerika ve müttefiklerinin Suriye’yi ele geçirmeye çalışan El Kaide’yi neden desteklediğini sordular. Suriye Amerika’ya saldırmadı, El Kaide saldırdı dediler. Bu sorulara verecek cevabım yoktu”.

Basın açıklamasına göre Gabbard göçmenler, muhalefet liderleri, El Kaide safında çarpışanların dul eşleri, Esad yanlısı gruplar, öğrenciler ve daha birçok kişi ile görüştü. Lübnan Başbakanı, ABD Lübnan Elçisi, Suriye Katolik Kilisesi rahibi ile de görüştü. Basın açıklamasına göre başlangıçta Esad ile buluşma planda değildi. Fırsat çıktığında ise Esad ile görüşme gerçekleşti.

Esad ile konuşması sonrasında oldukça aykırı fikirler ortaya çıktı.

Gabbard, “Başkan Esad ile ilgili çok değişik düşünceleriniz olabilir, bir barış anlaşması için, kalıcı ve geçerli olacak bir barış anlaşması için mutlaka Esad ile konuşulması gerekiyor” dedi.  

2011 yılından bu yana devam eden ve bölgeyi mahveden savaşla ilgili hem de demokrat kanadın bir senatöründen gelen bu açıklamalar aslına bakılırsa hiçbir şeyin gösterildiği gibi olmadığını, savaşan tarafların bile neden ve kimin adına savaştıklarını bilmediğini gösteriyor. Trump bir ihtimal demokratların anlamsız savaş hırsı ve dünyaya hükmetme güdülerine son verebilir.

Kaynak: zerohedge

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/demokrat-senatorun-suriye-izlenimleri-kizdirdi/1164434